kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çocuklarına verdiği zehirle idam edildi
Amerika'da iki çocuğunu önce zehirleyip ardından boğarak öldüren anne, yavrularına verdiği zehirle idam edildi

Amerika'nın Arkansas eyaletinde girdiği bunalım nedeniyle çocuklarını zehir enjekte ederek öldüren Christina Riggs'in kendisi de aynı zehirle idam edildi. Eski bir hemşire olan 28 yaşındaki Christina Marie Riggs, üç yıl önce girdiği bunalım sonucu hem çocuklarını hem de kendisini öldürmek istedi. Ancak Riggs çocuklarını katletmesine rağmen kendisini öldürmeyi başaramadı. Hemşire Riggs, mahkemeye olayı soğukkanlılıkla şöyle anlattı:

5 yaşındaki oğlum Justin ile 2 yaşındaki kızım Shelby Alexis'i, potasyum klorid kullanarak öldürmek istedim. Sonra da kendim intihar edecektim. Acı çekmemeleri ve rahatlamaları için her ikisine de anti-depresan ilaçlar verdim. Sonra Justin'e potasyum kloridi enjekte ettim. Ama o ağlamaya başladı. Paniğe kapıldım. Ve ona hastanedeki hastaların birinden kalan morfini şırınga ettim. Ardından ikisini de boğdum. Ben de 28 anti-depresan hapı alarak intihara kalkıştım...

Annesi ve avukatları, Riggs'in uzun süredir depresyonda olduğunu söyledi. Riggs, 1995 Nisan'ındaki 168 kişinin ölümüne neden olan Oklahoma bombalı saldırısı döneminde, bu kentteki Veterans Administrations Hastanesinde görev yapıyordu. Riggs, FBI binasına yapılan bu saldırı sonrası hastaneye gelen yaralılarla ilgilendi. Ve korkunç terörün etkisiyle bunalıma girdi. Riggs, Arkansas'ta 150 yıl sonra idam edilen ilk kadın suçlu oldu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır