kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Çaktırmadan kurulan bu şirket, ne iş yapar?...

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü'nün iştiraki ile kurulmuş olan Petrol Ticaret ve T.P.İ.C. Şirketleri var. Bu şirketler ne zaman kuruldu, ne iş yapar, kimin menfaatleri doğrultusunda çalışır?... Bunları bir türlü anlayamıyorum. Acaba bunlar paravan şirketler mi, yoksa gerçek kazanç getiren şirketler mi?... Acaba bu iki şirket hangi partililer tarafından yönetiliyor, içine hangi partinin elemanları doldurulmuş?... Bu elemanların yüzde kaçı emekli, yüzde kaçı normal personel?... Ve bu personelin yaşları 60'ın üzerinde mi, değil mi?...

Bu petrol ticaret şirketinde görev yapanlar şirketin mali kaynaklarını talan ediyorlar mı, etmiyorlar mı?... Bu durumu kontrol eden bir merci var mı, yok mu?... Eski Genel Müdür Muavini Kaya Özel ve halen Genel Müdür Muavini olan Mete Karıncak bu şirkette ne iş yapıyor?.. Başbakanlığın izinsiz eleman alınmayacağı yolundaki talimatı varken, bu şirkete çok sayıda parti yandaşı alınarak, nasıl bir fayda temin ediliyor?... Sonunda bu iki kuruluşun işleyişi ile ilgili bir teftiş kurulu el attı mı, atmadı mı?... Attıysa ne netice alındı, atmadıysa bu konuya neden el atılmıyor?...

Haa diyeceksiniz ki, bunları yazmak senin üzerine vazife mi?... Tabii vazife, zira ortada harcanan paralar var ve bu paralar senin, benim gibi sade vatandaşın cebinden vergilerle ödeniyor. Öyle değil mi?... Sizlere de ben sahip çıktığıma göre, bu konularla ilgili sizin adınıza sormak hakkım bal gibi var. Hadi bakalım cevap bekliyorum.

CİNE-5 söz verdi...
Geçen gün Cine-5'i uyaran yazımdan sonra, yetkililer beni aradı ve "Bundan böyle eski uygulamalardan vazgeçildiğini" söylediler. O yazımda Cine-5'in el değiştirdiğini söylemiştim. Meğer hala eski sahibindeymiş. Cine-5'in yeni Tanıtım Müdürü Cengiz Semercioğlu da telefonla arayarak, "Alınan yeni bir kararla, bundan böyle kredi kartı numarasına dayanarak, üyeden habersiz para alımı yapılmayacağını ve bu problemin artık bittiğini" söyledi. Ben de kendisine bu konuda çok hassas olduğumu, vatandaşlardan gelen tepkiler yüzünden konuyu köşeme aktardığımı belirttim ve gelen şikayetlerin dosyasını kendisine teslim ettim. Bundan böyle problem olmayacağını ümit ediyorum.

Ah sigorta, vah sigorta!...
Üniversal Sigorta Şirketi, sizde 0266863 poliçe numarası ve 360719 acente numarası ile trafik sigortası bulunan 07 HY 128 plakalı araç, geçenlerde Ahmet Uğur Görgülü'ye ait arabaya çarptı ve hasar verdi. Aradan 5 ay geçmesine rağmen, zarar gören arabanın sahibi olan 25 yıllık öğretmen Ahmet bey hala zarar-ziyanını sizden tahsil edemedi. Sigortacılık bu mudur?... Parayı ödemeniz için benim bu köşeden uyarmam mı gerekiyor anlamadım gitti. Şimdi harekete geçin ve adamın zararını ödeyin.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır