kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
3 milyon dolar Meclis'i de karıştırdı
TÜRK Tanıtma Vakfı tarafından Galatasaray'a verilmesi düşünülen 3 milyon dolara Meclis üyeleri tepki gösterdi. Vekillerin çoğu, ülkenin ekonomik darboğazdan geçerken, Galatasaray'a önrgörülen bu paranın gereksiz olduğu görüşünde... Teşvikle ilgili milletvekili görüşleri şöyle:

Cemil Çiçek-FP Devlet zaten her türlü yardımı yapıyor. Bilimsel çalışmalara ve Türkiye'yi gerçek anlamda tanıtıma para bulunamazken, Galatasaray'a verilecek 3 milyon doları çok ciddi düşünmek lazım.

Cemal Enginsoy- MHP Galatasaraylı olduğum için bu soruya yanıt vermekte zorlanıyorum.

Ersin Taranoğlu-ANAP İyi bir Fenerbahçeli olarak, Galatasaray'ı kıskanıyorum. Şimdi de hak ettikleri bu 3 milyon dolara yine kıskanç gözle ve imrenerek bakıyorum. Devlet kulüpleri desteklemelidir.

Metin Bostancıoğlu-Milli Eğitim Bakanı Devlet kulüpleri her anlamda desteklemelidir. Fenerbahçe de bu başarıyı elde etsin ve Galatasaray gibi ödüllendirilsin. O günler de yakındır.

Nurettin Aktaş-FP Türkiye'de 14 milyon aç ve işsiz insan var. Futbolcularına dünya kadar para veriyorlar. Ekonomiyi düzeltelim derken, 3 milyon dolar heba edilmiştir. Devlet, kulüplere yeteri kadar zaten yardım ediyor. Az harcasınlar, futbolcu fiyatları milyon dolarlarla ölçülüyor. Kendileri yetiştirsin, öyle başarıya gidilsin. Milletvekili maaşlarına tepki gösteren toplum, buna da tepki göstermelidir.

Taki DOĞAN

TEPKİLER:
RIDVAN BUDAK: Galatasaray başarısı oranında kasasını dolduruyor. UEFA'dan, maç geliri ve TV yayınlarından dünya kadar para kazanılıyor. Karar diğer takımları incitir.

MUKADDER BAŞEĞMEZ: Deprem çadırlarının üstüne "Turkey" yazsak, daha çok tanıtım olur. Kulüpler desteklenmeli ancak, para ile değil. Devletin parası yokken, nereden nasıl para verecekler.

RECEP ÖNAL: Cim-Bom'un başarısı diğerlerine ders olmalıdır. Avrupa'da elde ettiği bu başarılar sayesinde Galatasaray bu ödülü fazlasıyla hak etmiştir. Bence verilmeli.

HALİL İBRAHİM ORAL: Türkiye'de bu kadar aç-sefil insan varken, kimin parasını kime veriyoruz. Çok lüks bir davranış. Bir futbolsever olarak şiddetle itiraz ediyor, kınıyorum.

NAİM SÜLEYMANOĞLU: İnanılmaz rakamlar kazanıyorlar. Bizde derece yapan arkadaşlar, çok cüzi rakamlarla bu başarıları kazanıyor. Karşı değiliz ama ondan önce bize yapılsın.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır