kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılmaz göstere göstere evet verdi
Yılmaz oyunu kullanıp dönerken yeşil ve kırmızı pulları görülecek şekilde tutarak "evet" verdiğini ifade ettti.

Meclis dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Başbakan Ecevit, kritik görüşmelerin başlamasından önce gazetecilerin "367'den umutlu musunuz?" sorusuna "Evet" yanıtını verdi. Meclis Genel Kurulu'na önce Devlet Bahçeli, sonra Ecevit, ardından da Recai Kutan geldi.

KÖSE: PROMOSYON YOK
* MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse, "promosyon" eleştirileri üzerine "Ne 86. madde promosyondur, ne 69. madde" dedi ve şöyle devam etti: "Kendi kendinize kötülük yapmayın. Gidin emekli milletvekillerinin halini ve giydikleri kıyafeti görün. Bu madde milletvekili haysiyetini korumak için getirilmiştir. Allah genel başkanlarımızdan razı olsun. Anayasa Mahkemesi'nde kapatma kararı bekleyen birkaç parti var. Bunda en fazla istifa edecek olan Fazilet Partisi. Odak olmaktan çıkacak, kapatılmaktan kurtulacak. Bir genel düzenlemedir ama bundan yararlanan olacak."

HANİ İMZA SAHİPLERİ
* Anayasa değişiklik paketinde maddelere geçilmesiyle ilgili oylamada 303 oy çıkması FP'lileri sevince boğdu. FP'liler, sonuç açıklanır açıklanmaz mutlu bir ifadeyle iktidar sıralarına "Hani imzaların sahipleri?" diye laf attılar.

BAHÇELİ DONUP KALDI
* Sonucun açıklanmasının ardından MHP lideri Bahçeli adeta donup kaldı. Bahçeli, oturduğu Bakanlar Kurulu sıralarından uzun süre kalkamadı.

KORKU VE BOŞ ZARF
* Sandıktan çıkan boş zarfların, atılmayan pulların parti yöneticilerine gösterilmesi zorunluluğundan kaynaklandığı, uygulamadan çekinen milletvekillerinin tüm pulları yanlarına alarak, boş zarfı sandığa attıkları belirtildi.

ZORAKİ FİRELER
* MHP'den Bayındırlık Bakanı Koray Aydın yurtdışında olduğu, MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakcıoğlu yurtdışına gittiği, Yozgat Milletvekili Mesut Türker de hasta olduğu için oylamaya katılmadı.

"EVET VERDİM" MESAJI
* ANAP lideri Mesut Yılmaz oy kullandıktan sonra kabinden çıkıp oturduğu bölüme ilerlerken elinin arasında çekimser anlamına gelen yeşil ve ret anlamına gelen kırmızı pullar fark edildi. Böylelikle Yılmaz'ın beyaz renkli kabul oyunu sandığa attığı anlaşıldı. ANAP'lı Yaşar Topçu da beyaz oy attığını belirtmek için diğer iki pulu ANAP sıralarındaki arkadaşlarına gösterdi.

BORSACI NABIZ YOKLADI
* Oylama sırasında borsa aracı kuruluşlarından milletvekillerine çok sayıda telefon geldi. Nabız yoklayan kurum temsilcileri, "Paket geçer mi? Demirel'in yolu açılır mı? Olumsuz hava, hükümetin geleceğini nasıl etkiler?" şeklinde sorular yönelttiler.

"Allah rızası için oy verin"
MECLİS Genel Kurulu'nda Anayasa değişikliği paketi görüşmeleri ve oylaması sırasında da "Babacılar"la "anti-Babacılar" arasındaki markaj savaşı devam etti. Genel Kurul'da görüşmeler ve oylamalar sürerken, kulislerde milletvekilleri arasında ilginç "markaj" sohbetleri yapıldı. Kulislere yansıyan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı'nın kardeşi Şevket Demirel, kayınbirader Ali Şener, işadamları Cavit Çağlar, Kamuran Çörtük'ün yanı sıra Ceylan Ailesi, Emin Hattat ve siyasi danışmanları Vefa Tanır, Ekrem Ceyhun ile İsmet Sezgin, Gökberk Ergenekon gibi eski milletvekilleri, Meclis dışından abluka uyguladı. ANAP milletvekilleri Yaşar Topçu, İrahim Gürdal ile eski milletvekillerden Ertekin Durutürk ve İlyas Aktaş da milletvekillerinden Demirel için destek istedi. Topçu, oy isterken ilginç bir yöntem buldu ve "Ne olur Allah rızası için oy verin" dedi.

Mini etekli "Müfettiş" Meclis'te
Avrupa Konseyi Sosyalist Gruba mensup yabancı parlamenterler dün Meclis Genel Kurulu'na da gelerek Anayasa görüşmelerini izlediler. Önceki gün Diyarbakır'da bulunan heyet mensuplarının bayan mihmandarının süper mini eteği dikkat çekti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır