kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Programlar iptal
Oylamayı Köşk'teki çalışma odasında takip eden Cumhurbaşkanı Demirel Cumartesi gününe kadar olan programını iptal etti

CumhurbaŞkanI Süleyman Demirel oylama başlamadan önce Türkmenistan' dan döndü. Havaalanında gazetecilerin oylama konusundaki sorularını yanıtlayan Demirel "Bu mesele benim dışımdadır. Benim inisiyatifim ve arzumla yürüyen bir iş değil. Bana bir talep vaki olmuştur. Ben de talebi reddetmedim. Benim rolüm bundan ibarettir" şeklinde konuştu Demirel, Anayasa değişiklerinin sonucu üzerine sorulan sorulara ise şu yanıtları verdi:

BİLGİ ALDI
"Benim merak ettiğim bir konu değil. Siz merak etmeye devam edin. Yapabileceğim bir şey yok. Türkiye için hayırlısı ne ise o olsun."

Bir gazetecinin "Bu Türkiye'nin meselesi, ilgilenmiyormuş gibi yapabilir misiniz" sorusu üzerine de Demirel, "Ne yapabilirim ki? Politika bir imkan sanatıdır. Elimde olmayan bir şeyi ne yapabilirim" dedi.

Demirel, daha sonra doğruca Çankaya Köşkü'ne gitti. Meclis'te yaşanan gelişmelerle "maddelere geçme" ve "69. madde" oylamalarının sonuçları hakkında danışmanlarından sürekli bilgi alan Demirel, 69. madde oylamasının sonucu da belli olduktan sonra yurtiçi ve yurtdışı programlarının iptal edilmesi talimatını verdi.

Demirel'in, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Sydney 2000 Olimpiyatları Tanıtım Toplantısı'na katılmak üzere bugün İstanbul'a gitmesi bekleniyordu. Ancak Demirel, dün İstanbul'a gitmekten vazgeçti ve programını iptal etti. Demirel'in İzmir programları da iptal edildi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Romanya ve Kazakistan gezilerinin de iptal edildiği öğrenildi. İlerleyen saatlerde de Demirel'in Nisan ayı içindeki tüm dış gezilerinin iptal edildiği haberi geldi. Alınan bilgiye göre, Demirel Nisan ayında hiçbir dış geziye gitmeyecek, ancak Türkiye'ye gelecek olan yabancı heyetleri ise kabul edecek.

Türkmenbaşı ile kadeh tokuşturdu
TÜrkmenİstan dönüşü Demirel'in, "Türkmenbaşı dün akşam çok keyifliydi. Beni gördüğünde çok keyiflendiğini söyledi" sözleri üzerine, bir gazeteci, "Bu sefer sizi sarhoş edemedi galiba" dedi. Bu konudaki diyalog şöyle sürdü:

Demirel: Nereden biliyorsun? Geçen defa 12 sorti yapmış. 12 sorti de biz 'bu son' diye ufak ufak gidiyorduk. 12'ncisinde bana, 'Gardaşım ne içiyorsun?' diye sordu. Ben de 'konyak içiyorum' dedim. 'Aman gardaşım, şu elma suyundan iç' dedi. O, meğer elma suyu içiyormuş. Bu defa 20 sorti oldu. 20'sinde de baktım, konyak içiyordu. Ben de idareli gittim. Sortinin ne olduğunu biliyor musunuz? Ayağa kalkıyor, birini çağırıyor , sonra kadeh kaldırıyor. Kadeh kalkınca da gitmiyor, bir süre kadeh elde duruyor.

Gazeteci: Kadehler tam mı oluyor, yarım mı?

Demirel: Zorlama var. Farkına varılırsa 'tam' ibre oluyor.

Gazeteci: Türk kamuoyuna da mesaj verdi. 'Babanın kıymetini bilin' dedi.

Demirel: Öyle bir mesaj verdiğini ben de duydum.

Gazeteci: Bu yorumu nasıl karşıladınız?

Demirel: 'Öyle dedi' diyorum.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır