kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Herkes fire için birbirini suçluyor
Anayasa değişiklikleri maddelerine geçilmesi oylamasında çıkan 303 kabul oyu, soğuk duş etkisi yaptı

Anayasa değişiklikleri ile ilk oylamanın sonucu koalisyonu sıkıntıya soktu ve koalisyon ortakları arasında da bir güven bunalımına yol açtı. MHP ve DSP fire konusunda birbirlerini suçlarken, ANAP'lılar "Bizden fazla fire beklentisi vardı ama DSP ve MHP'nin firesi daha çok oldu" görüşünü savundular. Koalisyon ortakları ilk oylamada DYP'den de çok az kabul oyu çıktığı değerlendirmesini yaptılar.

DSP'liler "Bizim firemiz 5... ANAP'ın yanı sıra MHP'den çok fire çıktı. DYP ilk oylamada hükümeti test etmek için blok olarak ret oyu verdi. Bu sonuç hükümet içinde bir krize yol açmaz" derken, MHP lideri Bahçeli sonucu, "Bu hükümetin potansiyel oyu. Muhalefet (DYP) oy vermedi" diye değerlendirdi.

"SORUMLU ANAP"
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ise paketin maddelerine geçiş için yapılan oylamada kabul oylarının 303'te kalmasının sorumlusu olarak ANAP'ı gösterdi. Çiller, "Firenin adresi belli, bunu herkes de biliyor. Anayasa Komisyoun'nun ANAP'lı Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır, baştan beri paketin reddi yönünde bir tavır sergiliyor. Maddelere geçiş oylamasında gösterdiği tutum da ortada. Bu tutumun adresi, firenin de adresidir. Herkes imzasına sahip çıksaydı, bu olmazdı" dedi.

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Anayasa değişikliği teklifinin oylanması konusunda, "ANAP'ta bu miktarda bir fire olmasını doğal karşılıyorum. Ama unutmayın ki, toplam fire ANAP'ın toplam sayısının 4 katına yakın" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır