kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Nur topu gibi bir kangurumuz oldu
Nadir hayvan türlerini barındıran Şile Hayvanat Bahçesi'nin sahibi Halit Sünbül, Mercedes'ini sattı; 2 kanguru aldı. Birinin doğum yapması ile Türkiye'nin de bir mini kangurusu oldu

ANAVATANLARI Türkiye'den oldukça uzak hayvanların bulunduğu Şile Hayvanat Bahçesi'nin son konukları Avusturalya'dan geldi. Çiftliğini hayvanat bahçesine dönüştüren Halit Sünbül, Mercedes'ini satarak elde ettiği 13 milyar lira ile biri erkek, biri dişi 2 kanguru satın aldı.

3 ay önce Türkiye'ye geldiğinde hamile olan dişi kangru geçtiğimiz hafta doğum yaptı. Halit Sünbül, hamile kanguruyu Avusturalya'dan getirirken veteriner kontrolünde olmasına rağmen, doğal ortamından uzaklaştığı için oldukça tedirgin olduklarını söyledi. Ancak tüm endişelerinin boşa çıktığını anlatan Sünbül, yavru kanguruyu görünce, diğer çalışanlarla birlikte çiftlikte bir bayram havası yaşandığını ifade etti. Henüz çok küçük olduğu için annesinin kesesinden dışarı çıkmak istemeyen yavru kangurunun sağlığı oldukça iyi.

NADİR TÜRLER BAHÇESİ!
Türkiye'nin en önemli hayvanat bahçelerinden biri haline gelen Şile'deki çiftlik, nadir hayvan türlerini barındırıyor. 20 dönüm arazi üzerine kurulu çiftlikte, elmas sülünden, beyaz tavuskuşu Albiro'ya, cüce keçiden, karaca, lama ve zebraya kadar birçok hayvan var.

Sünbül, "Hayvanlarım çok mutlu. Onlar için Şile Ormanları'ndan besin değeri çok yüksek tirfil yoncası ve akatülüs topluyoruz. Bu bitkiler sayesinde sağlıkları oldukça iyi ve buna bağlı olarak üremeleri de kolay oluyor" dedi.

HAYVANLAR YARIŞACAK
Hayvanat bahçesini genişletmek istediğini söyleyen Sünbül, 3 ay sonra çok ilginç hayvan yarışmaları yapacaklarını da sözlerine ekledi. Şile Ormanı'nın ortasında yapılacak yarışlarda, papağanlar gevezeliklerini, cüce keçiler, midilli atları ve devekuşları da farklı yeteneklerini yarıştıracak.

Yusuf DEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır