kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İstanbul'a Disneyland
Başkan Gürtuna Amerika'da, "efsanevi eğlence beldesi"nin bir benzerini İstanbul'a nasıl kazandıracağını da araştırıyor...

Ali Müfit Gürtuna: Disneyland için İstanbul'un iki yakasında ikişer alan saptadık. Arsa fiyatlarında spekülatif tırmanışlar olmaması için proje gerçekleşinceye kadar bunların adını gizli tutacağız. Mali kaynağı yurtdışına tahvil ihraç ederek sağlayacağız.

AMERİKA'da temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul'da Disneyland türü dev bir eğlence parkının kurulması için kolları sıvadı. Gürtuna bu amaçla, Eurodisney'in bulunduğu Paris'ten sonra, Disneyland'ın anavatanı konumundaki ABD'nin Orlando kentinde de incelemeler yapacak. Başkan Gürtuna New York Türkevi'nde düzenlediği basın toplantısında "Disneyland türü eğlence parkı için İstanbul'un iki yakasında ikişer alan saptadıklarını, arazi fiyatlarının spekülatif şekilde yükselmesini önlemek için bu alanların adını proje kesinleşinceye kadar açıklamayacaklarını" bildirdi. 400-500 dönüm arazi üzerindeki eğlence parkının maliyetinin 250-300 milyon dolar civarında olacağını kaydeden Gürtuna, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu amaçla yurt dışına 200-250 milyon dolar tutarında tahvil ihraç etmeyi düşünüyoruz" dedi. Gürtuna tahvil ihracı konusunda iç hukuk prosedürünü ikmal ettiklerini, bu konuda iki Amerikan bankasıyla temas halinde olduklarını, ayrıca iki uluslararası reyting kuruluşuna inceleme yaptırdıklarını anlattı; projeyi en kısa zamanda gerçekleştirmek istediklerini belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır