kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Su tersine aktı
İSKİ tarihinde ilk kez Boğaz'ın altından Anadolu Yakası'na su verildi

Bugüne kadar hep Avrupa yakası Anadolu yakasının suyunu kullandı. İSKİ ilk kez Avrupa yakasından Kadıköy'e su pompaladı..

CESUR KARAR
İSTANBUL'un Avrupa yakasına bugüne kadar, Anadolu yakasının kaynakları su akıttı. Ömerli Barajı'nda büyük sistem değişikliğine ve revizyona gidilmesi gerekince İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, cesur bir karara imza attı.

TERKOS DEVREDE
İSKİ tarihinde bir "ilk" niteliği taşıyan bu kararla su tersine akıtıldı; Avrupa yakasındaki Terkos ve Istıranca rezervlerinden Anadolu yakasına su basıldı. Bu sayede Anadolu yakasındaki kesintiler uzun süreli olmadı...

BAŞARILI SONUÇ
UYGULAMADAN başarılı sonuç alındı, Anadolu yakasındaki 3.5 milyon İstanbullu susuz bırakılmamış oldu. Eroğlu'nun açıklamasına göre, Kadıköy yakasında 36 saat su kesintisi süresi beklenmeden, Istıranca ve Terkos'tan bol ve gür su, imdada yetişti.

Istıranca'dan ve Terkos'tan gelen su önce İkitelli Tasfiye Sistemi'ne pompalandı.. Burada arıtılan su daha sonra sırasıyla Sefaköy ve Bahçelievler pompa istasyonlarına, oradan da Sarayburnu'na akıtıldı... Sarayburnu'ndan tekrar basılan su Boğaz tabanındaki 1 metre genişliğindeki iki borudan Salacak'a ulaştırıldı.. Salacak'tan Çamlıca'ya pompalanan su buradan başta Kadıköy olmak üzere bütün Anadolu yakasına verildi..


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır