kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Başparmağı kırılan bebek hastanede öldü
ÇORLU'DA oturan Türkan Üçgül, 11 aylık Ümmihan Üçgül'ü Kaşımpasa'da oturan annesine gönderdi. Ancak üzerine sehpanın mermeri düşen Ümmühan'ın başparmağı kırıldı. Hemen Şişli Etfal Hastanesi Ortopedi Servisi'ne kaldırılan Ümmühan serum takıldıktan birkaç sonra öldü. Olayı öğrenince gözyaşlarına boğulan Üçgül ailesi olaydan doktor ve hemşireleri suçluyor. Hastane yönetimi ise, bebeğin içirilen çorbayı kusarken boğulduğu görüşünde. Ceset otopsi için Adli Tıp'a kaldırıldı.

Mutlu BOZDAĞ

CHP ilçe binasına bomba konuldu
CHP Fatih İlçe Merkezi'nin kapısına dün saat 11.00 sıralarında kimliği belirlenemeyen kişilerce poşet içinde bomba bırakıldı. Zaman ayarlı fünyeli bir TNT kalıbından oluşan bomba, çaycı Mustafa Kopak tarafından bulundu. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri, bombayı etkisiz hale getirdi. Bombayı fark ederek birçok kişinin hayatını kurtaran Kopak, "Çay almak için markete gidiyordum. Binadan çıkarken kapının dibinde bir poşet gördüm. Çöp zannettim. Tam atacakken, fünyeyi fark ettim" dedi.

MUSTAFA KAYA

Kartal Cezaevi'nde isyan tatbikatı
"BİRBİRİNDEN ünlü konukları" nedeniyle kamuoyunda "Flamingo Yolu" olarak anılan Kartal Cezaevi'nde isyan, yangın gibi olası olaylara kısa sürede müdahale etmek amacıyla dün bir tatbikat gerçekleştirildi. Cezaevi yönetimi, tatbikat çerçevesinde, ilgili birimleri, gerçek bir olay var gibi acil olarak çağırdı. Cezaevine ilk olarak Pendik İtfaiyesi'ne bağlı bir itfaiye aracı, ardından çevik kuvvetin de bulunduğu polis ekipleri, son olarak da ambulans ulaştı. Habersiz yapılan tatbikat, çevrede de panik yarattı.

Kaan ÖZBEK

General Silahçıoğlu Akit'e dava açtı
SAMSUN Garnizon Komutanı Tümgeneral Doğu Silahçıoğlu, 6 Mart'ta Samsun Valiliği'nin düzenlediği toplantıda bir bürokratın "cemaat" sözcüğünü kullanması üzerine uyarıda bulunmasını "İşte çağdaş yobazlar" başlığı altında haber yapan Akit Gazetesi hakkında 10 milyar liralık manevi tazminat davası açtı. Tümgeneral Silahçıoğlu, ayrıca Akit Gazetesi hakkında ceza davası açılması için de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Pınar SEL

Harika Avcı'nın eski sevgilisi firar etti
SİNEMA oyuncusu Harika Avcı'nın eski sevgilisi Bedi Cihaner dolandırıcılık suçundan yattığı Tekirdağ Şarköy Cezaevi'nden firar etti. Cihaner sağlık problemleri nedeniyle Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra kapalı ortamlarda kalamayacağı gerekçesiyle 3 aylık rapor aldı. 3 ay dolmasına rağmen Cihaner'in geri dönmemesi üzerine firari kararı çıkartıldı. Cihaner'in Suudi Arabistan'a kaçtığı öğrenildi.

Mustafa ŞEKEROĞLU-Salih ALUŞ

Dekorasyon için top mermisi kullandılar
ANTALYA Konyaaltı'ndaki 12 Eylül Korusu'na bir süre önce dekorasyon tarihi top mermileri konuldu. Kaynakçı Kadir Ünver (20) dün top mermisinin yanında kaynak yaparken büyük bir patlama oldu. İçi barut dolu olan mermiden çıkan parçalar Ünver'in yaralanmasına yol açtı. Olay yerine gelen uzman ekipler kapı sütunlarında belirledikleri bir top mermisini de patlatarak imha ettiler.

Recep AKTEPE


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır