kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Mart enflasyonu % 3-3.4 bekleniyor
Ocak ve Şubat aylarında mevsimsel faktörler ve önceki yıl sonunda yapılan kamu zamlarının yansımaları nedeniyle yüksek çıkan enflasyon rakamlarının Mart ayında düşüş göstermesi bekleniyor. Reuters'in 10 banka ve 7 aracı kurum analist ve araştırma birimlerinden aldığı tahminlere göre Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artış tahminleri büyük çoğunlukla yüzde 3-3.4 civarında bulunuyor. Tahminlerin ortalamaları ise TEFE'de yüzde 3.09, TÜFE'de ise 3.28 olarak hesaplandı.

IMF'in dünya büyüme tahmini yüzde 4'e çıkardı
IMF geçen seneki dünya ekonomik görünümünde hızlı bir revizyona giderek dünya ekonomisinin 2000 yılı büyüme tahminini yüzde 4'e yükseltti. IMF'nin Latin Amerika'dan Sorumlu Departman Şefi Claudio Loser, güçlü küresel büyümenin Latin Amerika ülkelerine de yardımcı olacağını söyledi. IMF'in daha önceki tahmini dünya ekonomilerinin 2000 yılı büyümesini yüzde 3.5 olarak öngörüyordu.

AB'den Türkiye'ye 300 milyon euro
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, makro ekonomik dengenin sağlanabilmesi için, Türkiye'ye, 300 milyon euro hibe vermeyi planlıyor. Nisan'da Türkiye'ye gelecek AB Komisyonu ekonomi uzmanları, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler konusunda bilgi alacaklar. Komisyonun hibe için IMF ve Dünya Bankası'nın Türkiye için öngördüğü reform programının uygulanması şartını aradıkları kaydediliyor.

Simitis: 'AB yolunuz daha çok uzun'
Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, Türkiye'nin AB normlarına ulaşmak için uzun bir yolu olduğunu söyledi. Simitis, "AB'de bu sürecin, Türkiye'nin Avrupa'ya entegrasyonunun uzun yıllar geçmeden gerçekleşebileceğini sanmaktadır. Türkiye, bir yönde değişmeyecektir" dedi. Simitis, Türkiye'nin AB adayı olmasının Ankara'yı Atina'yla anlaşmazlıkların çözümünde, Lahey Adalet Divanı gibi AB'nin kabul ettiği yöntemlere zorlayacağını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır