kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Avrupalı teknoloji devinden ABD atağı
Belçika'da dünyanın en büyük ses tanıma yazılım şirketi doğuyor. Sektörün Avrupa'daki en büyük şirketi Lernout & Hauspie, Amerikan rakibi Dragon System'i 587 milyon dolara alıyor

Belçikalı yazılım devi oluşuyor
Belçikalı Lernout & Hauspie'nin (L&H), Amerikalı Dragon System'i almasıyla dünyanın en büyük ses tanıma yazılım şirketi kuruluyor. Alışverişte L&H'in 587 milyon dolar değerindeki 5.54 milyon adet hisse senedi işlem görecek. Yüzde 36'lık pazar payı olan L&H, 1996'dan beri 15 farklı ülkede aldığı şirketlerle hızlı büyüme içinde. Şirket kısa süre önce Amerikan Dictaphone firmasını 912 milyon dolara satın almıştı. 1999 yılını 22 milyon dolar kayıpla kapayan Dragon System'in en tanınmış yazılımı klavyeyi kullanmaksızın bilgisayara sesle yazı yazdırma imkânını sağlıyor.

Deutsche Bank'a broker ortak
Alman Deutsche Bank, Amerikalı Online broker şirketi, National Discount Brokers Group'un yüzde 16.3'ünü alacağını açıkladı. Deutsche Bank bu alışveriş için 136 milyon dolar ödeyecek. Anlaşma gereği Deutsche Bank satın alacağı yüzde 16.3'lük oranı istediğinde 19.3'e kadar yükseltebilecek.

Her iki şirket Amerika dışında beraber broker faaliyetlerinde bulunmayı kararlaştırdılar. Bunun için en erken tarih 2000 yılının ikinci yarısı olarak verildi. National Discount Broker Group'un Şubat 2000 itibarıyla, 200 bin müşterisi bulunuyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır