kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsa düştü, faiz arttı
Dünkü oylamada "evet"ler 303'te kalınca borsa 15 dakikada yüzde 3 düştü, faiz 1 puan arttı

Kritik oylama gününe sıkıntılı giren borsa Ankara'daki belirsizlikten etkilendi. Tüm borsacılar gözleri Meclis TV'de oylamaya ilişkin gelişmeleri izlediler. Böylesi tansiyonu yüksek günde piyasa yüzde 1.89 gerileyerek 16.951 puana indi. Satışların artması hacmi önceki güne göre yüzde 18 artırarak 440 trilyona çıkardı. Ankara'da gelen oylama haberi borsayı yüzde 3 düşürdü, faiz oranlarında 1 puanlık yükseliş yaşandı.

Güne sakin ve hacimsiz başlayan İMKB'de ikinci seansın sonlarında Ankara'dan gelen oylama sonuçlarıyla hareketlendi. Her ne kadar bu oylama Anayasa değişikliğine geçilip geçilmemesine ilişkin olsa da, 303 oy çıkması "Bu maddeler kabul edilemez" endişesi yarattı. Borsacılar 303 rakamını görür görmez satış emirlerini vermeye başladılar. 17.300 seviyelerinde olan piyasa 15 dakika içerisinde 16.790 puana kadar indi. Ancak piyasa seansın sonuna doğru toparlandı ve günü 16.951 puandan tamamladı. Bu arada oylama sonucunun gelmesiyle, yüzde 34.3 seviyelerinde yüzde 35.5'e yükseldi.

Hazine'den beş yıllık tahvil
Hazİne 5 yıllık euro cinsinden tahvil ihracına hazırlanıyor. Hazine Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Aydın Karaöz, bu yıl yapılacak 4. tahvil ihracı için Deutsche Bank ve Parisbas'ya yetki verdi. Karaöz, yeni ihracın 5 yıl vadeli olacağını belirtti. Bankacılar ihracın bu hatfa veya en geç gelecek hafta tamamlanabileceğini belirtiyorlar.

Aydın Karaöz, Nisan, Mayıs gibi ilk üç aylık sonuçlar belli olduktan sonra Türkiye'nin kerdi notunda iyleşme gündeme gelebileceğini de belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır