kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mobius'un kehaneti: İnternet hisseleri çökecek
Ünlü fon yöneticisi Mark Mobius, yeni ekonomi ile ilgili karamsar tahminde bulundu: "Yakın zamanda internet hisseleri çökecek"

Dünyaca ünlü fon yöneticisi Mark Mobius, teknoloji hisselerindeki yüksek volatilitenin, bu sektörde bir çöküşe neden olabileceği uyarısında bulundu. "Bence bu vakit yaklaşıyor. Ve düşüş çok büyük olacak. Bazı hisselerde yüzde 50, bazılarda yüzde 90'a ulaşabilir" diyen Mobius, son günlerde alevlenen korkuyu daha da artırdı. "Dünyadaki en pahalı kelimeler 'Bu kez gerçekten farklı' kelimeleridir" diyen Mobius, yeni ekonomi hisselerinin devamlı aynı yüksek getirileri vereceğini düşünmenin çok büyük bir hata olabileceğini ifade etti.

Mobius, internet sektöründeki çöküşün, genele yayılmayacağı, teknoloji, telekomünikasyon veya gelişmekte olan piyasaların tehlike altında olmadığı belirtti. 12 milyar dolarlık Templeton fonlarını yöneten Mobius, ağırlığı yüzde 26 ile telekominükasyona ve yüzde 13'le bankacılığa verdiğini ifade etti.

Önceki gün de Wall Street'in gurularından sayılan Goldman Sachs'in baş stratejisti Abby Joseph Cohen, porföylerindeki hisse senedi ağırlığını yüzde 70'ten yüzde 65'e indirdiğini açıklamış ve endekslerin düşmesine neden olmuştu. Önceki gün Dow Jones Endeksi yüzde 0.8 gerilerken, Nasdaq yüzde 2.5 oranında değer kaybetti. Dün de teknoloji yoğun şirketlerin işlem gördüğü Nasdaq, güne yüzde 1'den fazla düşüşle başladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır