kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Vergide "dakika" dönemi
İstanbul Defterdarlığı, çıkardığı yeni yönetmelikle, yapılacak işlemlere "dakika" sınırlaması getirdi. İşi uzayan vatandaş artık şikayetçi olabilecek

İstanbul Defterdar Vekili Kadir Boy, mükelleflerin bilinçlendirilmesi açısından her türlü kolaylığı sağlamak için başlattıkları birtakım yeniliklerin önümüzdeki günlerde meyvalarını toplayacaklarını söyledi. İstanbul'daki bütün vergi dairelerinde uygulamaya koydukları Vergi Daireleri İşlemleri Standartı'na göre bütün işlemleri dakikaya bağladıklarını belirten Kadir Boy, işlemlerin 5-15 dakika arası zaman alacağını, vatandaşın işinin aksamaması için hertürlü yeniliği yapacaklarını, yazılı talimata uymayan davranışlarda bulunan memur ya da müdürlere de yaptırımlarda bulunabileceklerini belirtti.

İstanbul Defterdarlığı'nın Türkiye vergi gelirleri içindeki payının son yıllarda yüzde 42 olduğunu, ama bunu yüzde 45'lere çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Kadir Boy, "Bilinçli bir mükellef yaratmak istiyoruz.

ŞİKAYETLERE ÇÖZÜM
Vatandaşın şikayetlerini anında değerlendireceğiz. Bize 514 20 00 nolu telefondan 1125 -1395'i tuşlayarak ulaşabilirler. 2000 yılının verdiği özel bir önemle daha gayretli, daha planlı çalışacağız. Vergi dailerinin sayılarını artıracağız. Vergi Daireleri İşlem Standartı çerçevesinde örneğin evrak kayıt, evrak servisinde 5 dakikada, adres değişikliği sicil-yoklama servisinde 15 dakikada, vergi tahsili, veznede 5 dakikada halledilecek. İşlemlerin hangi serviste kaç dakikada yapılacağı bütün vergi dairelerine önceki gün asıldı" diye konuştu.

18 Ocak'tan sonra tahislat çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten İstanbul Defterdarı Kadir Boy, "18 Ocak'tan itibaren yaklaşık 35 trilyon lira anme alacakları toplandı. Yaklaşık 200 trilyonu da toplama çalışması içine girdik" dedi.

Ayla ÖZCAN (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır