kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dünya Bankası, OECD ve IMF heyeti geliyor
Heyetler, Nisan ve Mayıs'ta gelişmeleri gözden geçirecek, ülke raporu hazırlayacak

Dünya Bankası ve IMF Heyetleri, ekonomik program çerçevesinde alınan önlemleri gözden geçirmek üzere, OECD heyeti ise 'Ülke Raporu' hazırlamak için Türkiye'ye gelecek. Dünya Bankası'nın, Sosyal Güvenlik Ağı Programı uzmanları Nisan ayında Ankara'ya gelecekler.

Bu uzmanlar, Sosyal Güvenlik Reformu'nun tamamlayıcı reformları olarak kabul edilen işsizlik sigortası, özel emeklilik gibi konuları ele alacaklar. Aynı uzmanların, Türkiye'de özelleştirmeyle birlikte işini kaybedeceklerin sayısı ile ilgili tespitlerde de bulunacakları ve bu çerçevede bankanın sağlayacağı yardım miktarını belirleyecekleri ifade ediliyor. Dünya Bankası'nın, İşsizlik Sigortası Fonu'na da mali katkıda bulunacağı, bu katkının oranının ise heyetin Nisan'da yapacağı çalışmalardan sonra belirginleşeceği kaydediliyor.

Dünya Bankası, sosyal güvenlik ve sosyal yardım sisteminin güçlendirilmesi amacıyla, Türkiye'ye 500 milyon dolar tutarında ek proje kredisi sağlamayı öngörüyor. Bu arada, Dünya Bankası'nın tarım reformu ile ilgili uzmanlarından oluşan bir başka heyetin de, 18 Nisan'da Türkiye'ye gelerek, tarım reformu alanında yapılan çalışmaları değerlendirecekleri öğrenildi. Banka'nın, Mali Sektör Uyum Kredisi ile ilgili uzmanları da, Nisan ayı başında Türkiye'de mali sektör alanında yapılan çalışmaları inceleyecekler.

Carlo Cottarelli başkanlığındaki IMF Heyeti de, 15 Mayıs'tan sonra Türkiye'ye gelerek, performans kriterlerindeki üç aylık gelişmeleri inceleyecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır