kapat

30.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2 büyük felaket

Bomba değil kasırga!

Texas'taki kasırgada arabalar devrildi, gökten beyzbol topu büyüklüğünde dolu yağdı. Kasırgada 4 kişi hayatını kaybetti.

Amerika yine kasırgayla boğuşuyor. Şiddetli kasırga, Texas eyaletinin Fort Worth kentini yıkıp geçti. İki hortumun yerlebir ettiği Fort Worth'te ağaçlar yerinden çıktı, arabalar ters döndü, binaların camları kırıld. Hortumun ardından beyzbol topu büyüklüğünde dolu yağdı. Rüzgarla birlikte gelen şiddetli yağış, sellere neden oldu. En az 4 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi de yaralandı. Ölenlerden 2'si sel sularında boğularak yaşamını şitirdi.

Kentin itfaiye şefi Larry McMillen, bir hortumun boş arazi ve yolların, diğerinin ise kasabanın göbeğinden geçtiğini belirtti. Kasırgalar yerel saatle 18.30 sularında birdenbire ortaya çıktı. Fort Worth havaalanından kalkacak uçak seferleri durdurulurken, otoyollardaki tüneller de trafiğe kapatıldı. Şehre verilen enerjinin kesilmesiyle de 30 bin kişi elektriksiz kaldı.

Kayakçılar çığ düşürdü
Avusturya'daki çığ felaketinde 11 kişi öldü. Ölenler arasında Türk yok. Korkunç kazaya iki kayakçı ve onların öğretmeninin neden olduğu anlaşıldı.

Avusturya'nın büyük kayak merkezlerinden Salzburg kentindeki Kaprun yakınlarında önceki gün düşen çığın altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Kızılhaç yetkilileri, yerel kurtarma ekipleri ve helikopterlerin katıldığı operasyonlarda, kayıpların cesetleri bulunmaya başladı. Çığda 11 kişi öldü ve 2 kişi de yaralı kurtuldu. Yetkililer, halen 3 kişinin çığ altında olduğunu tahmin ediyor. Kurtarma çalışmalarının Cuma gününden önce bırakılmayacağını belirtiyorlar.

Avusturya Haber Ajansı, çığ düşmesine, pistte son sürat snowboard yapan iki kişinin ve onların kayak öğretmeninin sebep olduğunu iddia etti. Ölenler arasında hiç Türk bulunmuyor. Kızılhaç yetkilileri ölenlerden 6'sının Avusturyalı, 1'inin Slovak, 2'sinin Finli, 1'inin Belçikalı ve 1'inin de Danimarkalı olduğunu belirttiler.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır