kapat

21.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baba'dan ince mesajlar
GAZETECİLER Cemiyeti'nin 1999 Yılı Başarı Ödülleri töreni Çankaya Köşkü'nde yapıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs konusunda ulusal çıkarlardan taviz vermeden yaptığı başarılı mücadele nedeniyle "Yılın Adamı" ödülüne layık görüldü. İnönü belgeselindeki kaliteli çalışmalarından dolayı Can Dündar, Bülent Çaplı ve Nihat Özcan "Yılın Yayıncısı", Cumhurbaşkanılığı Senfoni Orkestrası Şefi Prof. Gürer Aykal da çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni müzik alanında başarıyla tanıttığı için "Yılın Sanatçısı" seçildi. Yurtdışında olduğu için törene katılamayan Aykal'ın ödülünü oğlu aldı. Cumhurbaşkanı Demirel, Prof. Aykal'ı, "Türkiye'nin büyük büyük elçilerindendir. Başına kaç tane büyük koysanız götürür" diye anlattı.

İnönü'yle ilgili anılarını da anlatan Demirel, şunları söyledi: "Trumann'a soruyorlar. 'Sen devlet adamı mısın, siyasetçi misin, nesin?' 'Ben siyasetçiyim. Devlet adamı siyasetçi öldükten 15 sene sonra olunur' diyor. Merhum İnönü'nün vefatının üzerinden 25 seneyi aşan zaman geçmiştir. Sayın İnönü gibi isimler müstesna isimlerdir onlar ölmeden siyasetçiliği ve devlet adamlığını birleştirmişlerdir."

Demirel, ödül töreninde, ince mesajlar da verdi. Mesajlar şöyle:

* Siyasette öfke devri bitmiştir, akıl izan devri başlamıştır.

* Herhalde senelerce hizmet edenlerin takdir edilecek özellikleri vardır.

* Eğer ülkeye hizmet edilmiyorsa onu çıkartmak lazımdır.

* Bazı şeylerin takdiri zamanında yapılmalı. Fatih ATİK

İNÖNÜ BELGESELİ ÖDÜL ALDI
"İnönü Belgeseli" ile Gazeteciler Cemiyeti 1999 yılı başarı ödüllerinden Yılın Belgeseli Ödülü'ne değer görülen Can Dündar ve Bülent Çaplı'ya ödülünü Cumhurbaşkanı Demirel verdi. Demirel, "Yılın Yayıncısı" ödülüne layık görülen Dündar, Çaplı ve Nihat Özcan'a teşekkür ettikten sonra siyasetçilerin çok tartışılacağını söyledi ve "Tarihin içinden kişiler ister istemez eleştirilecektir. Birisi böyle demişse öbürü öyle demiştir. Siyasi karakteri olan hadiselerde bu tahakkuk kaçınılmazdır. Herkesin aynı şeyi söylemesi mümkün değildir şart değildir lazım değildir" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır