kapat

21.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Yanıt ve umut (1)

BAZI belediye otobüsleri ve halk otobüslerinin köhneliğine, bazı şoförlerin "halkla ilişkiler" konusundaki yanlış yaklaşımlarına değindiğimiz "Otobüs" başlıklı yazımız üzerine hem İETT'den, hem özel otobüsçülerin meslek kuruluşlarından yanıtlar aldık. İstanbul Otobüs Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf odası Başkanı Sayın İsmail Yüksel, çok nazik bir ifade taşıyan mektubunda 1160 özel halk otobüsünden 15 yaş sınırını dolduran 400'ünün yenilenme işleminin Ağustos'ta tamamlanmış olacağını müjdeliyor. Anadolu yakası özel halk otobüsü işletmecilerini temsil eden Özulaş A. Ş.'nin Genel Müdürü Sayın Onur Orhon da, nazik mektubunda ilk yenileme işleminin Ağutos'ta tamamlanacağını vurguladıktan sonra, izleyen her yılda 150 otobüsün yenileneceğini, böylece filonun çağdaş ve dinamik bir yapıya kavuşacağını belirtiyor.Onur Orhon şunların da altını çiziyor:

"YOLCUYA hizmete verilen önem gereği statünün emrettiği kılık kıyafet bütünlüğü sağlanmış, işleticiler yaklaşık 600 takım tek tip elbise ile donatılmıştır. Ancak İETT'nin yaklaşımı ve sistemin sağlıksızlığı bunun yaygınlaştırılmasını engellemektedir."

SAYIN Orhon, İETT'nin kendileriyle daha sağlıklı ve sistemli bir iletişim içerisinde olmasının, sorunlarına ve iyileştirme çabalarına daha anlayışlı bakmasının, aksaklıkların çok daha hızlı giderilmesini sağlayacağını kaydediyor.

GEREK Oda Başkanı Yüksel'in, gerekse Özulaş Genel Müdürü Orhon'un, eleştirilerimize gösterdikleri nazik ilgi ve duyarlılık son derece memnuniyet ve umut verici. Bu duyarlılığın gereklerinin de iyi niyetli çabalarla yapılmakta olduğu ve yapılacağı izlenimini aldık. Özel halk otobüsü meslek kuruluşlarının basınla bu yapıcı ve uygar diyalog içerisinde bulunmaları bile, geleceğe iyimser ve umutlu bakmamız için güzel bir vesile.

YARIN da İETT'den aldığımız yanıtı aktaracağız.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır