kapat

21.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Salı Pazarı'nın altına otopark
Kentsel Tasarım Projesi'yle pazar yerinin büyük bölümü yeşil alan olarak düzenlenecek, trafik yer altına alınacak

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Anadolu yakasındaki en büyük kentsel düzenleme projelerinden birini de Kadıköy'deki Salı Pazarı'nda gerçekleştirecek. "Kuşdili Çayırı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi" ile bölgedeki iş merkezlerinin yoğunluğundan kaynaklanan ihtiyaç nedeniyle Salı Pazarı'nın altında otopark inşa edilecek.

Yapılacak yeni düzenlemeyle trafik akışı da yer altından sağlanacak. Anıtlar Yüksek Kurulu ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen projeyle, pazarın büyük bölümü de rekreasyon alanı olarak düzenlenecek. Alana tarihi kimliğini geri kazandıracak proje ile pazar tezgahları için özel bir bölüm oluşturulacak. Projenin hayata geçmesiyle bölgeye yeni park yeri kazandırılırken, Kadıköylüler soluk alacakları yeşil alana da kavuşmuş olacak.

PARK SIKINTISI BİTECEK
Yıllardır kanayan bir yara olarak duran Kurbağalıdere'nin ıslah edilmesini de kapsayan proje ile bölgede çevre kirliliği ve trafik yoğunluğu yaşanmasına neden olan düzensizliğin ortadan kalkacağını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Böylece karmaşa ve çarpıklıklar son bulacak. Büyük bir şikayet olan park yeri sıkıntısı giderilmiş olacak. Anadolu yakası örnek bir hizmet ve gezinti alanına kavuşacak. Ayrıca büyük bir ihtiyaç olan Afet Acil Müdahale Merkezi de yeniden düzenlenecek olan bu alanda kurulacak" dedi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, projenin hayata geçirilmesi için bütün hazırlıkların tamam olduğunu, çalışmanın yakın bir zamanda start alacağını söyledi.

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır