kapat

21.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kahreden vefasızlık
Anıtkabir'in mimarı Prof. Emin Onat'ın Moda'daki evi bakımsızlıktan dökülüyor. Semt sakinleri, viraneliği her geçen gün artan iki katlı binaya sahip çıkılmasını istiyor...

AYNI zamanda İstanbul Teknik Üniversite Mimarlık Fakültesi'nin kurucularından da olan Prof. Emin Onat'ın kendi adını taşıyan sokakta bulunan evin harabe hali, semt sakinlerini üzüyor.

Ölümünden sonra mirasçıları tarafından satılan ve günümüzde şarapçıların, evsizlerin mesken tuttuğu binanın sahipsiz kaldığını hatırlatan Modalılar, "Geç te olsa önlem alınmasını istiyoruz" diyor. Onat'in, içini klasik Türk Evi tarzında dekore ettiği yapının tükenişine tanıklık eden çok sayıda Moda sakinlerinden biri olan Tanju Özkal, "1961 yılında aramızdan ayrılan ünlü mimarın ölümünden sonra bina harabeye dönmeye başladı. Ne yazık ki şimdiye kadar sahipsiz kaldı. Ancak Türk mimarisine çok şeyler katmış olan değerli bir bilim adamının anısına reva görülen bu saygısızlığın hiç olmazsa bundan sonra sürmemesini istiyoruz. Sahiplerinden ve belediyeden yapının kurtarılmasını istiyoruz" çağrısı yapıyor.

SANAT EVİ VEYA MÜZE
Yapının "sanat evi" veya "müze"ye dönüştürülmesini istediklerini söyleyen Özkal, "Böylece görkemli apartmanlar arasında harabe olarak duran bina yeniden değerlendirilmiş, Onat'a vefa gösterilmiş olur" diye konuşuyor. Diğer Moda sakinleri de , "Anıtlar Yüksek Kurulu'nun korumaya aldığı yapı yok olup gitmemeli. Kadıköy Belediyesi bu binanın kurtulması için başlatılacak seferberliğe öncülük etmeli. Binanın bu virane ve içler acısı durumu hepimizi derinden yaralıyor. Yıllardır süren bu vefasızlık artık son bulmalı" diyor.

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır