kapat

21.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İstanbul, Çelik Gülersoy'u kaybediyor
Gülersoy, tutkunu olduğu kente küstü; İstanbul'u terkedip Saros Körfezi'ne yerleşecek

YOKOLMAK üzere bulunan bir çok tarihi eseri restore ettirerek halka açan, kültür ve tabiat varlıklarını kente kazandıran TURİNG Otomobil Kurumu'nun Genel Müdürü Çelik Gülersoy, İstanbul'a küstü. Maliye'nin vergi muafiyetini kaldırması TURİNG'i 20 milyar liralık borç batağına soktu. Kurum 64 milyarlık tarihi eşya satışından sonra Büyükada'daki Ahmet Emin Yalman Köşkü'nü de 150 milyar liraya satışa çıkardı.

Büyük bir İstanbul tutkunu olan TURİNG Genel Müdürü Çelik Gülersoy bu gelişmeler üzerine İstanbul'a darıldı. İstanbul'un artık kendisi için bir öneminin kalmadığını belirten Gülersoy, gönlü kırık bir şekilde tutkunu olduğu kenti terkedip Saros Körfezi'ne yerleşmeye hazırlanıyor.

Önce bir çok tesisin işletmesinin ellerinden alınıp belediyeye verilmesinin, şimdi de vergi muafiyetinin kaldırılmasının TURİNG'i iflasın eşiğine getirdiğini belirten Gülersoy, "Bu durum, kurumun değil Türkiye'nin kaybı ve ayıbıdır" diyor.Başbakan Ecevit'e bir mektup yazarak destek istediğini hatırlatan Gülersoy, bu mektuba hiç bir yanıt alamamış olmanın hayal kırıklığını da yaşıyor.

"Tanıtmaysa İstanbul'u ve bu ülkeyi tanıtmanın dik alasını biz yaptık" diyen Çelik Gülersoy, İstanbul'un son 5-6 yıldır sistemli şekilde tahrip ediliğini vurguluyor. Kentin eski halini bilenlerin şimdiki durumu görerek azap çektiğini söyleyen Gülersoy, "İstanbul'un bugününü yaşamaktan son derece mutsuzum. Kentin eski güzelliğine kavuşması konusunda da hiç bir umudum yok" diyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır