kapat

21.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazıcı, Birsel'den aşırı esinlendi!
Ayşenur Yazıcı köşeyazısıyla yine gündemde: Bu kez de Murat Birsel'in bir sene önce yayımlanan yazısını, alıntı yaptığını belirtmeden, aynen kendi köşesine aldığı için...

Murat Birsel, Sabah gazetesindeki "İzlenimler" köşesinde 28 Haziran 1999'da "Bir başağrısı hikayesi" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Aile toplantısında kayınpederinin anlattığı ve Uşak'ta geçen gerçek bir hikayenin anlattıldığı yazı, geçtiğimiz pazar günü Milliyet gazetesinin GazetePazar ekinde tekrar yayımlandı.

BAŞ AĞRITACAK HİKAYE
İşin tuhafı, Birsel'in yazısının Ayşenur Yazıcı'nın "Of Aman" adlı köşesinde kaynak gösterilmeden kopya edilerek aynen yazılmasıydı.

Murat Birsel'in yazısı "Bir başağrısı hikayesi" başlığını taşıyor, Yazıcı'daki kopyanın başlığı ise "Bir gün Osman Efendi'nin başı ağrır".

Bu aşırı esinlenmede asıl trajedi yazının sonunda meydana geldi. Murat Birsel, hikayenin bitiminde, "Şimdi bu gerçek hikayeyi niye anlattım?" diye sorar ve kendi düşüncelerine göre üç sonuç çıkarır. Sonuçlar, Ayşenur Yazıcı'nın kopyasında tamamıyla aynıdır:

1. Vergiden turizme, sosyal güvenlikten adalet reformuna kadar (Kopyada buraya üç nokta ekleniyor) Berber Mehmet efendilerin (Kopyada efendilerin derken tırnak işareti kullanılıyor) fikirleri var, dinlemek gerek. (Kopyada cümle ünlem işaretiyle bitiyor)

2. Bazen büyük sorunların çok basit çözümleri olur.

3. Burnundan kıl aldırtmayanın başı çok ağrıyabilir (Kopyada 'başı' ile 'çok' yer değiştiriyor).

Daha önce köşesinde okurlarına sevgilisi tarafından nasıl dolandırıldığını aktaran ve bu yazısıyla haber olan Ayşenur Yazıcı, yine bir "dolandırıcılık vakası"yla haber oldu. Bu durumdan bizim de Yazıcı'ya çıkardığımız "üç sonuç" var:

1. Yazı sıkıntısı çektiğiniz zaman başkalarının yazısını kopya etmeyin!

2. Alıntıyla, kopyayı birbirine karıştırmayın.

3. Kopya ettiğiniz zaman mutlaka kaynak gösterin.

HABER MERKEZİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır