kapat

21.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ölüme uctular
İngiliz turist, arızalanan karavanı park etmek isterken 100 metrelik boşluğa uçtu. Yanındaki bayan arkadaşı son anda araçtan atlayarak canını kurtardı

BAYAN arkadaşı Anna Marina (27) ile Alanya'dan Mersin'e gitmekte olan İngiliz turist Rarant Whittaker'in (57) kullandığı karavan, "Ölüm yolu" olarak tanımlanan D-400 karayolunun 30'uncu kilometresinde arızalandı. Whittaker, aracı sağa çekip park etmek istedi. Ancak araç önündeki yaklaşık 100 metre uzunluğundaki uçuruma doğru kaymaya başladı. Sürücünün karavanı durdurma çabası sonuç vermedi. Anna Marina kendini dışarı atarken, Whittaker emniyet kemerini çözmekte gecikti ve karavanla beraber uçuruma düşerek feci şekilde can verdi.

Kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan Anna Marina, karayoluna çıktıktan sonra yoldan geçen bir araç sürücüsü tarafından Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

"MISIR'A GİDECEKTİK
İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Anna Marina, "Alanya'dan Mersin'e gidiyorduk. Yolda aracımız arıza yaptı. Karavanı kullanan Rarant Whittaker arızaya bakmak için karavanı yolun sağına park!etmek istedi. Ancak aşağısı uçurum olan yol kenarına fazla yanaştığı için karavanın dengesi bozuldu. Uçuruma yuvarlanacağımızı anlayıp ben hemen kendimi dışarı attım. Ancak arkadaşım Rarant, emniyet kemirini çözmeye çalışırken geç kaldı ve karavanla birlikte uçuruma yuvarlandı. Mersin'den sonra Mısır'a gitmeyi planlıyorduk" dedi.

Köylüler ve jandarma ekipleri havanın kararmasına rağmen kazadan kısa bir süre sonra uçuruma inip karavandan Rarant Whittaker'in cesedini çıkartırken karavanı yukarı çekmek mümkün olmadı.

Yusuf DALAMAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır