kapat

21.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türk işadamları Amerika yolcusu
TÜRK-Amerikan İş Konseyi Ortak Toplantısı, 28-30 Mart tarihleri arasında Washington'da gerçekleştirilecek.

Konsey Eş Başkanı Mustafa Koç, toplantının daha çok makro düzeyde ve Türkiye'nin tanıtımına yönelik olacağını söyledi. Toplantıya 1700'e yakın kişinin katılacağını, Türkiye'den 50 kadar işadamı ve bürokratın konuşma yapacağını anlatan Koç, "Bu nedenle bu toplantı son 4-5 yıl içinde düzenlenen en kalabalık ve önemli toplantılardan biri olacak" dedi. Eskiden savunma ağırlıklı başlayan bu toplantıda zamanla sağlık, eğitim, finans, enerji, tekstil ve perakende sektörlerinin ön plana çıktığını ifade eden Koç, ABD Başkanı'nın Türkiye ziyareti ve Türkiye'nin AB adaylığının bu toplantıyı daha anlamlı hale getirdiğini kaydetti. Koç, toplantıya ABD Savunma ve Ticaret Bakanı, Türkiye'den Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın ile Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Dış Ticaret Müsteşarı Kürşat Tüzmen gibi üst düzey bürokratların katılacağını bildirdi. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile Atina Belediye Başkanı'nın da davet edildiğini ifade eden Koç, Türk-Yunan ilişkilerinin de burada yer alacağını belirtti.

Koç Holding İnşaat ve Maden Grubu Başkanı Mustafa Koç, Türk şirketlerinin ölçeklerinin dünya ile yarışacak büyüklükte olmadığını ve Türkiye'nin dünya ile rekabet etmesi için birleşmelerin gerekli olduğunu söyledi.

"İşbirliğine hazırız"
Sakıp Sabancı'nın turizm alanında kendilerine bir öneride bulunduğunu hatırlatan Koç, "Biz fizibl olduğu sürece her türlü konuda işbirliği yapmaya hazırız. Doğuş da aynı görüşü paylaşıyor. Ancak henüz somut bir proje yok" diye konuştu. Rahmi Koç'un sağlık durumuyla ilgili olarak da Mustafa Koç, "Rahmi Koç'un sağlık durumu gayet iyi. Bir hafta-10 gün içerisinde memlekete dönecek" dedi. Türk-Amerikan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Yılmaz Argüden de, toplantının daha çok bilgi alışverişi niteliği taşıdığını söyledi. Argüden, konsey toplantısında düşünce kuruluşları, senato ve hükümet yetkilileri ile görüşüleceğini belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır