kapat

21.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Papa'nın gezisi ortalığı karıştırdı
Katolik dünyasının dini lideri Papa 2'nci Jean Paul, 6 günlük Kutsal Topraklar ziyaretine çıktı.

Hıristiyan dininin peygamberi Hz. İsa'nın 2000'inci doğum yıldönümü nedeniyle Ürdün-İsrail-Kudüs gezisine Ürdün'den başladı. Papa'yı Kral Abdullah karşıladı. Abdulah ile birlikte dinlere barış mesajı gönderen Papa, kutsal tura çıktı. Kutsal kitaplarda geçen ve Tanrı'nın, ölmeden önce Musa peygambere Kutsal Topraklar'ı gösterdiği yol olarak bilinen Sina'dan Nebo Dağı'na çıktı.

MÜFTÜ ZİRVEYİ REDDETTİ
Papa'nın ziyareti, 3 büyük dinin merkezi Kudüs'ü karıştırdı. Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudiler'in yaşadığı kentte, Müslümanlarla Yahudiler, Papa'nın gelmesini istemiyor. Üç büyük dinin liderleriyle görüşmek isteyen Papa'nın teklifini, Müslümanların lideri Müftü Şeyh Ekrima Said Sabri reddetti ve zirveye birkaç din adamını göndereceğini söyledi. Müftü Sabri, Papa ile El Aksa Camii'nde görüşmeyi kabul etti.

Gezi için kim ne diyor?
* YAHUDİLER: Kendilerine savaşta soykırım ve işkence uygulayan Hıristiyanların dini liderinin, topraklarına gelmemesi gerektiğini düşünüyorlar.

* MÜSLÜMANLAR: Kudüs'ün kendilerine ait olduğunu, Papa'nın bulunamayacağını söylüyorlar.

* İSRAİL: Papa'ya bir şey olursa, kendisini hastaneye götürecek ambulansın üzerinde İsrail bayrağında da bulunan Davut yıldızının bulunmayacağını söylüyorlar.

* VATİKAN: Bir saldırı ya da yaralanma durumda Papa'nın kana ihtiyacı olması da sorun oldu. Vatikan, "Yahudi kanınını istemiyoruz. Biz kendi kanımızı yanımızda getireceğiz" diyor. Papa'ya ziyareti süresince eşlik edecek araçlardan İsrail'in ulusal nişanlarının da çıkarılmasını istiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır