kapat

21.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Suikast alarmı
Gizli Servis, Clinton'ın Bangladeş'te gideceği köyün sık ormanlarla çevrili olduğunu ve giderse, Başkan'a bir saldırı olabileceğini söyledi. Clinton köy gezisini iptal etti

Amerika Başkanı Bill Clinton, "dünyanın en tehlikeli bölgesi" olarak nitelediği Güney Asya turuna başladı. Air Force One uçağıyla Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye inen Clinton, buradan Bangladeş'e geçti. Clinton, güvenlik nedeniyle programını değiştirmek zorunda kaldı.

Bangladeş'e ziyarette bulunan ilk Amerika Başkanı olan Clinton'ın başkent Dakka'ya 35 kilometre uzaklıktaki Joypura köyüne helikopterle yapacağı gezi Gizli Servis'in "Bölgenin güvenliğini sağlayamayız" uyarısı üzerine iptal edildi. Gizli Servis, Başkan'ı taşıyan helikopterin pirinç tarlaları ve sık ormanlarla çevrili bölgede füze saldırısına uğrayabileceğini ve gerekli önlemlerin alınmasının olanaksız olduğunu söyledi.

İLK UYARIYA ALDIRMADI
Güney Asya gezisinin bölgedeki çatışmalar sebebiyle tehlikeli olacağını, güvenlik önlemlerini almak için yeterince zaman olmadığını söyleyen Gizli Servis, Clinton'a gitme dedi ancak Başkan dinlememişti.

Clinton, Pakistan'a gidecek Yalnızca 1 saat kalacak
CLINTON, uzun tartışmalardan sonra Pakistan'ı, Güney Asya gezisine ekledi. Darbeci yönetim başta olmasına rağmen Clinton, bölge barışı için önemli olacağı gerekçesiyle Pakistan'a da gidecek. Ama sadece 1 saatliğine. General Müşerref'e ABD'nin isteklerini anlatacak. Ancak Müşerref'in, Clinton'a alındığı söyleniyor.

Ecevit, daveti reddetti
Bu ay sonunda Hindistan'a gidecek olan Başbakan Bülent Ecevit, Pakistan'ın ısrarlı çağrılarına rağmen gitmeyecek. Pakistan, Türkiye ile tarihsel bağlarını öne sürerek, Ecevit'in gelmesi için ısrar etmişti. Ancak Ecevit darbeci hükümete destek anlamına geleceği için askeri lider General Müşerref'e randevu vermedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır