kapat

04.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kutan Kutan olalı böyle zulüm görmedi
Mehter müziği dinlemeyi umarak katıldığı Ankara Ticaret Borsası'nın gecesinde zorla caz müziği dinletilen Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, konseri yarım bırakıp kaçtı

Ankara Ticaret Borsası'nın 73'üncü kuruluş yıldönümü kutlamasına katılan Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, mehter marşları dinlemeyi beklerken mehter-caz karışımı bir müzik türüyle karşılanınca neye uğradığını şaşırdı. Partisinin propagandalarında kullanılan mehter marşlarına büyük sempati duyan FP Genel Başkanı Recai Kutan, Ankara Ticaret Borsası'nın kuruluş yıldönümü kutlamaları programında "Mehterden Dünya Müziğine" başlığını görünce geceye katılmaya karar verdi. Ancak Devlet Tiyatroları'na bağlı Büyük Tiyatro'da gerçekleştirilen bu gece, hiç de onun düşündüğü gibi geçmedi.

ÖNCE DİRENDİLER
Kültür Bakanlığı Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Bölümü gerçi tam kadro oradaydı. Ancak onların müziğine Okay Temiz ve arkadaşları da ortak olunca işin rengi değişiverdi. Yılların mehter müziği bir anda cazla kaynaşıp başka bir forma büründü. Bu beklemediği karma konser karşısında hem şaşıran hem sıkılan Recai Kutan ve beraberindeki Fazilet Partili bazı milletvekilleri, bir süre bu müziğe direndi.

SESSİZCE KAÇTILAR
Ancak Rast Methal, Eski Ordu Marşı, Barbaros Marşı, Benefşeraz Peşrevi, Kadıoğlu Zeybeği, Aşkin ile Aşıklar adlı mehter marşlarının caz melodileriyle harmanlandığı konserin ilk bölümüne zor dayanan Kutan, Okay Temiz'in Tamara Deli Horon adlı eserini de dinleyince bu geceye bir an önce son vermesi gerektiğini düşündü. Recai Kutan ve arkadaşları verilen arayı fırsat bilip, Büyük Tiyatro'yu sessizce terketti.

Bülent UZUN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır