kapat

04.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Iğdır'a Iğdır'da tören
Onlarca canı göçük altından kurtaran İskender Iğdır'a ilk tören, soyadını aldığı Iğdır'da düzenlendi; bugün İstanbul'da toprağa verilecek

AĞRI Dağı zirvesi inişinde uçuruma düşerek yaşamını yitiren AKUT üyesi ve Atlas Dergisi foto muhabiri İskender Iğdır için dün ilk olarak doğum yeri Iğdır'da tören düzenlendi. Zübeyda Hanım Bulvarı'nda düzenlenen törene Iğdır Valisi Ömer Türk ve Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras ve çok sayıda vatandaş katıldı. Iğdır'ın tabutu tören alanına getirilirken, Vali Türk ve Belediye Başkanı Aras da tabutu taşıdı. Aras, genç yaşına rağmen İskender Iğdır'ın yaptığı kurtarma çalışmalarıyla insanların gönüllerinde taht kurduğunu söyledi. Aras, "İskenderimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Üzüntümüz çok büyük" dedi. Kuran okunduktan sonra İskender Iğdır'ın cenazesi, Doğubeyazıt'ta bekleyen AKUT üyeleriyle birlikte Kars'a götürülmek üzere ambulansla tekrar Doğubeyazıt'a gönderildi.

AKUT'ÇULAR YANINDA
İskender Iğdır'ın kurtarılması için Ağrı Dağı'nda arama ve kurtarma çalışmalarına katılan ve önceki geceyi dağda geçiren 31 kişi de dün sabah saatlerinden itibaren askeri araçlar ve helikopterlerle Doğubeyazıt'a geldi.

AKUT Basın Sözcüsü Sarp Yelkencioğlu, İskender Iğdır'ın cenazesi ile kurtarma çalışmalarına katılan tüm dağcılar, karayoluyla Kars'a, buradan da Genelkurmay Başkanlığı tarafından tahsis edilen C 100 tipi askeri uçakla Ankara'ya buradan da İstanbul'a götürüldü.

"SEN ÖLEMEZSİN"
Iğdır'ın 17 Ağustos Marmara Depremi'nde enkaz altında kurtardığı Yalovalı 12 yaşındaki Tuğba Ekşi olayı duyunca şoke oldu. Yalova'nın Kazım Karabekir Mahallesi'nde 5 katlı Sabır Sitesi'nde enkaz altından 17 saat sonra İskender Iğdır tarafından kurtarılan Yalova Özel Yücebilgili İlköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Tuğba,"İskender ağabey sen ölemezsin" diye ağladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır