kapat

04.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gazi davası 'gazi' oldu
İSTANBUL Gaziosmanpaşa'da 1995'te meydana gelen ve kamuoyunda "Gazi olayları" olarak bilinen davanın 31. duruşması Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme Başkanı Dursun Kaya Güleç, tek tutuklu sanık Adem Albayrak'ın 4 kişiyi öldürmekten 96 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı. Bu ceza daha sonra öldürülenlerin kanunun yasak saydığı suçları işlemeleri ve sanığın kendiliğinden teslim olması nedeniyle 6 yıl 8 aya indirildi ve Albayrak tutukluluk süresi gözönüne alınarak tahliye edildi. Diğer sanık Mehmet Gündoğan'a da 2 kişiyi öldürmekten verilen 48 yıllık ceza önce 3 yıl 4 aya indirildi ve Gündoğan daha önce cezaevinde geçirdiği süreler göz önünde bulundurularak serbest bırakıldı.

Diğer sanıklar Hamdi Özata, Hasan Yavuz, İsa Bostan, Süleyman Memişçi, Sedat Özenir, Hayrullah Şişman, Ali Doğan, Metin Çakmaz, Yakup Murat, İbrahim Serdar, Orhan Durmuş, Mehmet Türk, Mustafa Keleş, Uğur Turan, Ahmet Türkmen, Selçuk Biçer, Ali Ulutaş ve Yetkin Korkut hakkında ise kesin ve inandırıcı delil bulunamadığından beraatlerine karar verildi. Müdahil avukatı Remzi Kazmaz kararı temyiz edip, daha sonra da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceklerini açıkladı.

Ahu BOZLAR (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır