kapat

04.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Aydın Tekstil'den yeni showroom
Aydın Tekstil'in İstanbul'da beşinci, Türkiye genelinde ise yedinci showroom'u hizmete girdi. Şubat ayında açılan bin metrekarelik yeni showroom, Aydın Tekstil İkitelli tesisleri içinde yer alıyor. Aydın Tekstil tarafından üretilen yaklaşık 1500 desenin tüm ana renkler ve bu renklerin farklı tonlarından uygulamaları showroom'da sergileniyor. Randevu sistemiyle çalışan satış ekibi, müşterileri konuk gibi karşılayarak servis yapıyor.

Hugo Boss'ta vitrin dinamizmi
Ekim ayında İstanbul'da ilk mağazasını açan Hugo Boss'ta vitrinlerde bir hareketlilik ve değişiklik göze çarpıyor. Hugo Boss vitrinleri özel bir ekip tarafından tasarlanıyor ve tüm dünyada 100 ülkede sahip olduğu 285 mağazanın büyük çoğunluğunda birebir uygulanıyor. Her ay için farklı tasarlanan vitrinler değişik temalar üzerine yapılıyor.

İSO'nun durum tespit raporu 6
İstanbul Sanayi Odası'nın, Türkiye ekonomisinde dış ve iç faktörlere bağlı olarak yaşanmakta olan gelişmeler çerçevesinde, sanayinin içinde bulunduğu durumu ve sorunları tespit edebilmek, çözüm önerilerini yaygın bir şekilde derleyebilmek ve kamaoyuna aktarmak amacıyla üyeleri arasında gerçekleştirdiği Ekonomik Durum Tespit Anketi 6 Mart'ta açıklanacak. 2000 yılına ilişkin beklentilerin detaylı bir şekilde yer aldığı raporu kamuoyuna İSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi sunacak.

Bilgisayar korsanı ABD Kongresi'ne ders verdi
ABD'nin en ünlü bilgisayar korsanlarından Kevin Mitnick, ABD Kongresi'nde bilgisayarların güvenliği hakkında ders verdi. Motorola ve Nokia gibi firmaların sayfalarına girmek için zorluk çekmediğini belirten 36 yaşındaki Mitnick, şirket çalışanlarından güvenlik kodlarını çok kolay alabildiğini, bu nedenle bir sitenin şifresini çözmek için çok ender olarak teknik yöntemler kullandığını kaydetti. Mitnick, şimdiye kadar tek bir bilgisayara giremediğini, bunun da İngiltere'deki başka bir korsana ait olduğunu kaydetti.

Demir-çelik sektörü internette buluştu
DEMİR-çelik alıcı ve satıcılarına son derece etkin ve ekonomik bir ortamda on-line ticaret yapma olanağı sağlayan iSteelAsia.com internet sitesi, demir-çelik sektörü temsilcilerine tanıtıldı. 2004 yılı itibariyle, yıllık 300 milyar dolar tutarındaki Asya çelik ticaretinin yüzde 10'luk bölümünün iSteelAsia.com üzerinden yapılmasını hedeflediklerini ifade eden iSteelAsia.com kurucu üyesi Miriam Yao, "iSteelAsia.com dünya çapında bir çelik pazarı olacaktır" dedi.

Patatesten sonra soğan krizi başladı
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı üreticinin elinde kalan 2,5 milyon ton patatesi tüketmek için çabalarken, şimdi de soğan krizi patlak verdi. Çorum, Amasya ve Tokat bölgesinde üretimi oldukça yoğun yapılan soğan fiyatları 10 bin liraya kadar gerileyince, 25 bin ton soğan tarlada kaldı. Para etmeyen soğanlarını satamayan üreticiler, Tarım ve Kredi Kooperatifi'ne borçlarını ödeyemeyince, icralık oldu. Yüzlerce soğan üreticisi, elde kalan soğanların satılması için hükümetten yardım isterken, bazı üreticiler de hükümetin soğan politikasını protesto ederek, soğanlarını dereye döktü.

Çorum Ziraat Odası Başkanı Selehattin Biçer, ise soğanın maliyetinin 40 bin lirayı bulduğunu ileri sürerek, "Önümüzdeki yıla yiyecek soğan bulamayız" diye konuştu.

Mustafa DEMİRER (SHA)

Toprakbank'a dış kredi
Toprakbank 50 milyon dolarlık bir sendikasyon kredisi için altı bankaya yetki verdi. Kredinin vadesinin 1 yıl, faizinin de libor artı 0.80 puan olduğu belirtiliyor. Krediyi ABC, Baden Wurttembergegische, Bank of New York, Dai-ichi Kangyo, Bayerische Hypo ve Credit Agricole düzenliyor. Kredi ile Mart ayında itfa edecek 50 milyon dolarlık borcun finansmanı hedefleniyor.

OPEC karar açıklayamadı
Petrol fiyatları 30 doların üzerindeki seviyesini koruyor. Üç büyük ihracatçı ülkenin önceki gün Londra'da yaptıkları toplantı ardından bir karar çıkmaması piyasadaki tansiyonu da yüksek tutuyor. Dün bir açıklama yapan OPEC Genel Sekreteri, petrol kartelinin kesinlikle üretimi artıracağını belirtirken, zamanlara ve miktar konusunda fikir vermekten kaçındı.

Garanti'den 'albüm' kart
Garanti Bankası üzerinde istenilen bir fotoğrafın yer alabileceği bir kart çıkardı. Kartın üzerinde istenildiğinde fotoğraf veya nesne resmi yer alabiliyor. "Albüm gibi kredi kartı" olarak surulan yeni ürün, bankanın diğer kartlarındaki avantajlardan da yararlanıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır