kapat

04.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tıpta son teknoloji Tüyap'ta sergileniyor
Beylikdüzü TÜYAP'ta düzenlenen EKSPOMED 2000, EKSPODENTAL 2000 ve LABTEK 2000 fuarlarında 2000'li yılların tıp, dişhekimliği ve laboratuvar teknolojileri sergileniyor.

Sağlık konusunda Avrasya'nın en büyük fuarı olarak kabul edilen fuara 39 ülkeden bin 301 firma katılıyor.

Engellİye sandalye
Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nin yaptığı araştırma doğrultusunda, Ağrı ilinde gereksinim duyulan 100 adet tekerlekli sandalye Fuar kapsamında, Bedensel Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Demirel'e, TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal tarafından teslim edildi. İngiltere de birkaç hastane de kullanılan ve tanıtımı yapılmak üzere fuara getirilen 9 milyar değerinde bir cihaz ise anne karnında iki aylık bir bebeğin Down Sendromu dahil birçok rahatsızlığını 10 dakika içinde belirliyor. Kürtaj'ın yasak olduğu ülkeler de bile bu cihazla verilen raporlarla kürtaj yapılabiliyor.

Alkolünüzü ölçün
Kanada'dan ithal edilen yaklaşık 52 Milyon değerinde anahtarlık büyüklüğünde ki bir başka cihazla ise sürücüler kendi alkol seviyelerini tespit edebiliyorlar.

İTÜ'de fuar şenliği
DünyanIn en büyük dört fuarcılık kuruluşlarından biri olan, Hollanda Kraliyet Fuarcılık Şirketi Royal Dutch Jaaberus'un Türkiye Şubesi FGS Fuarcılık dört fuar birden açtı. 20 ülkeden 330 firmanın katıldığı fuarda, gıda, meşrubat ve su, gıda ambalaj makineleri ve ekipmanları, ambalaj malzemeleri ve paketleme sistemleri, gıda analiz sistemleri, ölçüm ve tartım sistemleri, etiketleme ve kodlama sistemleri, soğutma, ısatma, havalandırma, depolama, ulaşım, dağıtım, bilgisayar programları sektöründe kullanılan tüm araçlar büyük ilgi gördü.

MUTLU BOZDAĞ (SHA)

Ekolojik ürünler Bio-Fach fuarında
Nünberg kentinde 17-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen uluslararası ekololojik ürün fuarı Bio-Fach 2000, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 45 ülkeden 1444 firmayı bir araya getirdi. 25 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, yiyecekten mobilyaya, tekstilden ayakkabıya, kozmetikten temizlik malzemelerine kadar çok çeşitli ekolojik ürünler sergilendi. Türkiye'den katılan 8 firmanın standında kuru meyve, tahıllar, zeytinyağı, bal ve pamuk gibi ürünler yer aldı. İstatistikler Avusturya'da 345 bin, İtalya'da 788 bin, Almanya'da 416 bin, Fransa'da 234 bin, İngiltere'de 291 bin, İspanya'da 269 bin hektar alanının ekoloik tarıma ayrıldığını gösteriyor. Türkiye'de 1998'de ekolojik tarıma 24 bin hektar alan ayrıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır