kapat

04.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Uzaya yeni Türk uydusu
Türkiye bu yıl uzaya yeni bir uydu fırlatacak. 2000 yılı yaz aylarında fırlatılacak olan Türkiye'nin yeni uydusu Euroasia-1 hakkında geniş bilgiler verildi. Uydunun özellikle iletişim ve dijital hizmetler konusunda kullanılacağı bildirildi.

Dünyanın ticari amaçlı ilk uzay taşımacılık şirketi Arianespace ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "Uydular Çağdaş Yaşamın Yakın Dostu" adlı konferans İstanbul'da yapıldı. Toplantıya Arianespace Yönetim Kurulu Başkanı Jean Marie Luton, İTÜ'den Prof.Dr.Gülsüm Sağlamer ve Prof.Dr.Bingül Yazgan katıldı.

Konferansta doğal felaketlerde uzay teknolojilerini başarılı bir şekilde kullanmanın yolları detaylı olarak açıklandı. Uzaydan gelecek meteoroloji fotoğrafları ve gözlem uyduları yardımıyla, yer hareketleri daha kesin incelenebilecek böylece olası doğal felaketleri önceden tahmin etmek mümkün olacak.

Toplantıda Fransız şirketi Esa Esrin'den J. Bequignon, İzmit depreminden alınan dersleri ve afet yönetiminde uzay teknolojisinden yararlanma teknikleri hakkında önerilerde bulundu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır