kapat

04.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit'ten AB'ye terör mesajı
Danimarka Dışişleri Bakanı'nın AB kriterleri konusunda telkinde bulunmasına kızan Ecevit, "Ayrılıkçı teröre destek verilmesi AB'ye uyumu güçleştiriyor" dedi

ANKARA'DA bulunan Danimarka Dışişleri Bakanı Niels Helveg Petersen dün Ankara'da Başbakan Ecevit ile görüştü. Petersen görüşmeden sonra yaptığı açıklamada "Türkiye'nin Kopenhag Kriterleri'ni süratli bir şekilde uygulamasını bekliyoruz. Bu, Türk tarafından birtakım yasal düzenlemelerin yapılmasını da içeriyor. Türk Ceza Yasası'nın da değiştirilmesi gerekmektedir" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Ecevit görüşmede Türkiye'deki teröre verilen dış destekten şikayetçi oldu. Petersen'in, Helsinki'nin ardından, Türkiye'nin Kopenhag Kriterleri'ne uyması konusunda görüşme boyunca sürekli olarak, Başbakan Ecevit'e telkinde bulunması üzerine, Başbakan çıkışta bulundu. Ecevit, Türkiye'deki PKK ve Hizbullah terör örgütlerini kastederek, "Ayrılıkçı ve dini kökenli terörizme dışarıdan destek verilmesi konusu, Türk kamuoyunu rahatsız ediyor. Bu da bizim, AB'ye uyum çalışmalarımızı güçleştiriyor" ifadesini kullandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır