kapat

04.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Miloseviç'in kellesine 5 milyon dolar
Amerika Dışişleri Bakanlığı, savaş suçlusu Sırp lider Miloseviç'i yakalatacak bilgiyi veren kişiye 5 milyon dolar verecek

AMERİKA Dışişleri Bakanlığı savaş suçlusu Miloseviç'in, yakalanması için Sırp halkı arasında büyük bir kampanya başlattı. Miloseviç'in yakalanmasını sağlayacak bir bilgi getirene 5 milyon dolar (yaklaşık 3 trilyon lira) vermeyi taahhüt etti.

Buna ek olarak üzerine "aranıyor" yazan renkli posterler de Sırbistan ve Bosna-Hersek'te dağıtılarak Miloseviç'in uluslararası adaletin önüne çıkarılması sağlanacak. Yaklaşık 3 trilyon liraya denk gelen 5 milyon dolarlık ödülün Miloseviç'in halkını ve yakın çevresindeki adamlarını ikna edeceği ve sonunda tutuklanacağına inanılıyor.

Amerika'nın listesinde sadece Miloseviç yok. 1992-95 yılları arasındaki Bosna Savaşı'nda da binlerce Boşnak'ın katledilmesi ve onbinlercesinin de mülteci olmasına yol açan emirleri veren Bosnalı Sırp lider Radovan Karadziç ve General Ratko Mladiç de var. İstihbaratçılara göre bu iki lider de NATO askerlerinin bölgedeki varlığına rağmen Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde serbestçe dolaşıyorlar.

Amerika'nın savaş suçlarının izlenmesiyle görevli diplomatı Büyükelçi David Scheffer, bu üç Sırp liderinin yakalanması amacıyla bastırılan 10 bin renkli posterin dağıtımına gelecek günlerde başlanacağını bildirdi.

ZAMANI GELDİ
Scheffer "Üç savaş suçlusunun yakalanmasına büyük önem veriyoruz. Çünkü artık işledikleri vahşice savaş suçlarının cezasını görmelerinin zamanı geldi" dedi. ABD, 1980'den beri teröristler hakkında ihbar yapanlara yaklaşık 6 milyon dolar ödedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır