kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Başkanlar sorguda
DGM'NİN talimatıyla Cumartesi günü gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, Siirt Belediye Başkanı Selim Özalp ve Bingöl Belediye Başkanı Feyzullah Karaaslan'ın jandarmadaki sorgusu sürüyor.

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz dünkü ANAP Başkanlık Divanı toplantısında İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'la telefon görüşmesi yaparak gözaltına alınan HADEP'li belediye başkanlarını sordu. Yılmaz, kısa telefon görüşmesinde Tantan'a "Gelişmeleri yakından izleyelim. Beni sürekli haberdar edin" talimatını verdi.

Başbakan Ecevit de gözaltı konusunda kendisine yönelik eleştirilerin de bulunduğunun hatırlatılması üzerine özetle şunları söyledi: "Ben, geçen gün bir gazetede yayınlanan söyleşimde, HADEP'li belediyelere iyi niyetli bir uyarıda bulundum. Belediyecilik işlerini siyasal işlerle karıştırmalarının sakıncalarına değindim. Benim bu hatırlatmalarımla bazı HADEP'li belediye başkanları hakkında soruşturma açılmasının hiçbir ilişkisi yoktur. Ben, hiçbir zaman adaleti etkilemeye kalkışmadım."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır