kapat

21.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türk ineğine Hint spermi
TÜRKİYE'DEN Hindistan'a iki önemli ziyaret gerçekleşecek.

Önce Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, ardından da Başbakan Bülent Ecevit, Hindistan'a gidiyor. Bakan Gökalp, Türk ineği projesiyle ilgili açıklamasının ardından, ineklerin kutsal sayıldığı Hindistan'dan "Beyaz inek spermi" de getirecek. Gökalp, Hindistan'da tarım ve hayvancılıkla ilgili incelemelerde bulunarak, deneme amaçlı bitkisel ve hayvansal materyal değişimini sağlayan protokole de imza atacak. İşbirliği protokolünün ardından Hindistan'da kutsal sayılan beyaz inek sperminin de damızlık olarak Türkiye'ye girmesi sağlanacak.

KUTSAL İNEK SPERMİ
Gökalp, Hindistan Tarım Bakanı'nın resmi daveti nedeniyle 28 Şubat'ta Hindistan'a gidecek. İmzalanacak protokolün "deneme amaçlı bitkisel ve hayvansal materyal değişimi" maddesi gereğince, Hindistan'ta kutsal sayılan beyaz ineklerin spermlerinden getirilerek damızlık olarak Türk ineklerine aşılanması için de zemin yaratılmış olacak. Böylece Gökalp'in, Türkiye'ye özgü "sarıkız" diye bilinen yerli inek ırkı, bu kutsal ineklerle melezlenerek yeni bir tür üzerinde deneme de gerçekleştirilmiş olacak.

Hintlilerin etini yemedikleri ve hatta dokunmadıkları ineklerin sayısının sürekli artması karşısında ihracat formülünü gündeme getirdikleri bildirildi. Ancak teklif kutsal sayılan beyaz inekleri kapsamıyor.

Erhan SEVEN-Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır