kapat

18.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bin oy fark atarım
"Tarihin en başarısız başkanı Aziz Bey'in kazanma şansı sıfır. Bu kez 1 oyun gölgesine sığınamayacak. Ekibim, onun yardakçılarından iyidir. Gelir gelmez Halil Üner'i kovacağım. Alpay'a değil 8, 18 milyon dolar bile veririm."

İki yıl sonra rövanşa
SABAH'ta dün F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamaları vardı. Bugün ise sıra rakibi Vefa Küçük'te... 2 yıl önce seçimi 1 oy farkla kaybeden Vefa Küçük, bu kez daha iddialı. Ve üslubunu daha da sertleştirmiş. O bildiğimiz, tatlı-sert Vefa Küçük gimiş; yerine çelik gibi sert bir Vefa Küçük gelmiş. Küçük, ilginç açıklamalarında neler yapacağını söylemekten çok, rakibi Aziz Yıldırım'ı topa tutmayı tehcih etti

Tek oy devri kapanmıştır
İşte Küçük'ün büyük sözleri: "Bu kulüpte artık 1 oy farkla başkanlığa ulaşma devri kapanmıştır. Tarihin en başarısız başkanı Aziz Yıldırım'ın bu yarışta hiç şansı yok. Rakibimiz, 2000-2500 oy alacağını söylüyormuş. Tabii, şimdiden bunu nasıl biliyor, o da ayrı bir tartışma konusu. Ben kaç oy alacağımı bilmem. Ama Yıldırım'a 700 ile 1000 oy arasında fark atarım. Bu defa 1 oyun gölgesine sığınamayacak."

Kulübü kurtaracağım
Küçük, "Neden aday oldunuz?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "F.Bahçe'yi acıların takımı olmaktan kurtarmak için... F.Bahçe'yi, kongre üyelerinin haysiyetini ayaklar altına alan ve kulübü kötü yöneten Aziz Bey'in elinden kurtarmak için... Kulübü demokratik olmayan yollarla yöneten Aziz Bey'e dur demek için... Kulübü Yıldırım ailesinin kötü yönetiminden kurtarmak için..."

FERUDUN NİĞDELİOĞLU

Küçük son turda
F.Bahçe başkan adaylarından Vefa Küçük dün son destek turlarını gerçekleştirdi. Sarı-Lacivert, F.Bahçeliler, Kürekçiler, Boksörler, Yelkenciler gibi gruplarla temas kurup destek arayan Küçük, akşam da Birleşik F.Bahçeliler Vakfı lideri Aziz Yılmaz ve vakfın ileri gelenleriyle listesine girecek isimler ve son gelişmeleri konuşmak üzere biraraya geldi.

Küçük'ün sır gibi sakladığı yönetim kurulu listesini bu toplantıda şekillendirdiği ve bugün açıklayabileceği ifade edildi.

Küçük'e 15 soru 15 cevap
Teknik direktör adayınız kim?

Gönlümden F.Bahçe'den yetişmiş bir hoca geçiyor. Ama olmazsa dünyaca ünlü bir isimle de anlaştım.

Mustafa Denizli'nin ismi de hocalık için geçiyor. Sizin düşünceniz ne?

Önce teknik menajeri tayin edeceğiz. Menajerin kafasında Denizli varsa bu iş olur. Menajerimiz, ki şu anda Oğuz Çetin olmasını istiyoruz, Denizli'ye "hayır" diyorsa zaten almayız.

Aziz Bey, "Alpay'ın tapusunu alacağım" diyor. Ya siz?

Sayın Yıldırım'ın ne kadar kiralık oyuncusu varsa, onları tapulu hale getireceğiz. Kiracılık F.Bahçe'ye yakışmaz. 8 milyon değil, gerekirse 18 milyon dolar bile vereceğiz.

G.Saray'la sözleşmesi biten futbolcular ve en önemlisi Fatih Terim ile ilgilenecek misiniz?

G.Saray'ı içten vuracağız. Aziz Yıldırım, "Futbolcu alıp, G.Saray'ı zengin etmeyelim" dedi. Şimdi suçu Rıdvan'a atıyor. Ama aynı Aziz Bey Trabzon'u zengin etti. G.Saray'da mukavelesi biten herkesi alacağız. Çünkü, önümüzdeki yıl şampiyon olmak zorundayız.

Transferde kimleri gözünüze kestirdiniz?

Önce menajeri seçip, arkadan hoca arayışına gireceğiz. Sonra da ikisinin raporuyla futbolcu alacağız. İsimleri belirledikten sonra gereken parayı vereceğiz. Hakan Şükür de olur, Tugay da olur, Sergen de olur. Yeter ki isteyelim.

Peki, şampiyon olamazsanız istifa edecek misiniz?

Öyle olsa Aziz Bey'in 3 defa istifa etmesi lazımdı.

17 futbolcunun sözleşmesi bitiyor. Onları tutmak için ne yapacaksınız?

Hepsi de Aziz Yıldırım yüzünden F.Bahçe'den ayrılmak istiyor. Yıldırım'ı koltuktan indirince 17 futbolcu da kalmak için sıraya girecek. Bundan bütün F.Bahçeliler emin olsun.

Yıldırım'ın "Vefa Bey'in ekibinden bir şey olmaz. Bu nedenle aday oldum" sözü var. Ekibiniz zayıf mı?

Ekibimdeki herkes, Sayın Yıldırım'ın yanındaki yardakçılardan daha değerlidir. Terbiyesizliğine kulp aramasın!. Neredeyse yanımızdakileri bırakıp, "Vefa Bey'in gölgesine kızdım, ondan aday oldum" diyecek.

Futbol takımını nasıl ateşleyeceksiniz?

En büyük temennimiz F.Bahçe'nin ligde şampiyon olması. Ama bu sadece temenni. Çünkü, Aziz Bey takımı, tam enkaz yaptı. Moral olarak doping yaparız. Futbolcu, başkanına ve yönetimine güvenini kaybetmiş. Biz gelince, futbolcu lige yeni başlıyormuş gibi kendisini güçlü hissedecek. Ama Aziz Bey kalırsa, bu takım ikinciliği bile yakalayamaz.

Ali Şen'le aranıza karakedi girdiği söyleniyor?

Rakı bardağı olayında, "Bu benim değil, Ali Şen'in ayıbıdır" dedim. O da çıkıp özür diledi. Yani aramız açılmadı. Kendisi daha adaylığımı koymadan önce beni desteklediğini söylemişti. Hâlâ da destekliyor.

Basketbolu ne yapacaksınız?

Aziz Bey'in hatalarını temizleyeceğiz. Pazartesi koç Halil Üner'i göndereceğiz. İbrahim'i yuvasına geri döndüreceğiz.

Birleşik F.Bahçeliler Vakfı'ndan kaç kişiyi yönetime alacaksınız?

Hiçkimseye, hiçbir tavizim yok, hiçbir şartım yok. İhtiyacım olursa, yönetimi teşkil ederken düşünebilirim. Pazarlıkla aday olmuyorum. 2 sene önce neden olduysam yine ondan aday oluyorum. Bende saf değişmedi. Aziz Bey kendisi saf değiştiriyor, kimden menfaat olarak fazla koparırsa onun yanına gidiyor.

Yönetiminizi açıklamak için niye son güne kadar bekliyorsunuz?

Hem ben, hem de yönetim için görüştüğüm insanlar tehdit ediliyor. Bir değil, iki değil. Anlayın F.Bahçe'nin ne hale düştüğünü...

Harcadığınız parayı kulübe hibe edecek misiniz? Kulübü ne kadar borçla bırakacaksınız?

Hazinesi dolu (!) bir kulüp alıyoruz. Giderken de dolu (!) bırakacağız. Aldığımızdan daha kötü bırakmayacağız.

Amigolar takımın uçağıyla deplasmana gelebilecek mi?

Ben amigolara takım kaptanını dövdürtsem sokağa bile çıkamam. Değil ki, amigolar uçağımda yer bulsun. Biz de takıma THY'den özel uçak tahsis edeceğiz. Aziz Bey, "Amigolar bilet alım uçağa binerse, ben ne yapayım?" diyor. Ama kendisini eleştiren bazı gazetecileri uçağa aldırmamayı biliyor. O zaman amigoların ne işi var orada?


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır