kapat

18.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Köprüde öldüren cevap
Ayhan, işyerinde aşık olduğu Muhterem Gürcü'yü, ölümle yaşamın kıyısında olduğu Boğaz Köprüsü'nün üzerinden aradı. "Benim olur musun?" sorusuna aldığı yanıt "Hayır" olunca kendini boşluğa bıraktı

Önce cesedini buldular deniz kıyısında Ayhan'ın... Sonra ardında bıraktığı aşk mektubunu... "Seni ölecek kadar sevdim" diyordu. Ama Muhterem Gürcü, "Ona hiç umut vermedim ki" diye savundu kendisini...

TAKSİYİ durdurup fırladı aşağıya. Korkuluklara doğru koştu. Boğaz'ın soğuk rüzgarı yüzünü kamçılıyordu. Uçuşan paltosunun cebinden telefonunu çıkardı. Titreyen parmaklarıyla, gizlice ezberlediği numarayı çevirdi.

Çalıyordu... Bir, üç, beş... Sonunda açıldı telefon. Hayran olduğu ses, "Efendim" dedi, ürkekçe. O, bir an durdu, altında akıp giden denize baktı. Aklına, sesin sahibini ilk gördüğü an geldi... Güzel kadın, kapıdan içeri girdiğinde, işi gücü unutmuş onu seyre dalmıştı.

Sonra günler birbirini kovalamış, birlikte yoruldukları, birlikte kazandıkları iş sürüp giderken, genç adamın platonik aşkı alevlenip çığ gibi büyümüştü. Ama bir türlü açılamamıştı kadına. Doğru dürüst anlatamamıştı sevgisini... Konuşabilseydi, ah bir kez anlatabilseydi nasıl yanıp tutuştuğunu...

O sırada, telefonun diğer ucundaki kadın bir kez daha seslendi, "Kim arıyor?" Sıyrılıp çıktı hayallerinden, düşüncelerinden... Şimdi, defalarca tekrarladığı, nasıl söyleyeceğini kurguladığı "o cümleyi" söylemenin zamanı gelmişti. Hatta geçiyordu...

Kelimeleri, karmakarışık beyninde sıraya koydu ve konuştu: "Köprünün üzerindeyim, benim olmazsan intihar ederim." Kadın, belki yalan söylediğini düşündü, belki de, "Yapamaz" dedi kendi kendine. O yüzden "Hayır" oldu cevabı: "Hayır seninle birlikte olamam."

Ve telefon kapandı. Genç adamı hayata bağlayan hat kesiliverdi birdenbire. Bir süre kalakaldı öylece. Köprünün üzerinden arabalar geçiyor, içindekiler şaşkın şaşkın ona bakıyordu. Sanki alay ediyorlardı, onunla içten içe... "İşe yaramadı, ikna edemedin sevdiğin kadını" diyorlardı acımasız gülüşleriyle...

O an, kendini yenilmiş hissetti genç adam. Başaramamıştı. Aşk oyununun masasına onurunu sürmüş ama yine de kaybetmişti. Umutsuzca, "Yarın ne yapacağım?" diye düşündü: "Eğer işe gidersem, beni görecek, blöf yaptığımı düşünecek."

Oysa o, "Ya reddedilirsem" diye sormuştu defalarca ve "Ölürüm" olmuştu kendine verdiği cevap. Ama, ölüm, kıyısında durduğun zaman zordu, korkutucuydu. Belki sadece bir adımdı atacağı, ama "gerçek" hayatta, yattığın yerde kurguladığın gibi kolay olmuyordu bu işi yapmak.

Şimdi iki ses vardı içinde konuşan. Biri, "Değmez" diyordu, "Aşk için ölmeye değmez. Önünde uzun bir yaşam var. Daha niceleriyle karşılaşırsın." Diğeri karşı çıkıyordu: "Bir erkek onuru için yaşar. Başın öne eğik olacaksa, hayatta kalmak neye yarar?"

İçindeki mücadele amansızdı. Ama dakikalar hızla akıp gidiyordu. Artık, trafik yavaşlamış, ona dönük bakışlar daha delici, daha yakıcı olmaya başlamıştı. Çok sürmezdi polislerin gelmesi, onu alıp götürmesi... Bir ekip otosuna bindirilir, herkesin "vah vah"ları arasında götürülürdü karakola.

GURURU İÇİN ÖLDÜ
O hali canlandı gözünün önünde. İntihara kalkışan bir zavallıyı gördü. Bir zavallıyı... Hayır, onun için söyleyenecek söz bu olmamalıydı. Arkasından konuşanlar, "Şuna bak. Bu kendini öldürmeye bile kalkıştı" değil, "Delikanlı çocuktu. Sevdi, sevgisi için gözünü kırpmadan ölüme gitti" demeliydi.

Elleri, köprünün soğuk korkuluklarını kavradı. Derin bir soluk aldı. Gözlerini kapattı, kendini boşluğa bıraktı. Sonra düşmeye başladı. Düştü düştü, düştü... Demek böyle bir şeydi ölmek...

Birkaç saat sonra vurdu cansız bedeni kıyıya. Sevdiği kadına bıraktığı mektup da o sıralarda bulundu. "Seni ölecek kadar sevdim" diyerek sığdırmak istemişti büyük aşkını, o küçük kağıt parçasına.

Kadın ise şaşırdı ölüm haberini aldığında. Pişmanlık ve üzüntü karıştı birbirine. Sonra savundu kendini: "Ona hiç umut vermemiştim ki?" Ama kimbilirdi ki, umut nerede başlar, nerede biterdi?

YALÇIN BEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır