kapat

18.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bir çiftleşme 1.2 mİlyar
Atlarını, Adana Hipodromu'nun İngiliz gözdesiyle çiftleştirmek isteyenler, sadece tek bir sefer için 1 milyar 200 milyonu gözden çıkarmak zorunda

ADANA Hipodromu bünyesinde ilk kez atlar için çiftleşme istasyonu kuruldu. Çitfleşme istasyonundaki İthal İngiliz aygırı Distant Relative'in çiftleşme ücreti 1 milyar 200 milyon lira olarak açıklandı. Gökçeli Köyü'ndeki çiftleşme istasyonunun 178 dönüm arazi üzerine kurulduğunu söyleyen Hipodrom Müdürü Hadi Ceylani, "Distant Relative'e destek olarak bir de Shining Steel'i Adana'ya getirtiyoruz. Dişi atlarını çiftleştirmek isteyenlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız" diye konuştu.

TESİSİ tamamen kendi çabaları ile kurduklarını söyleyen Hadi Ceylani, "Jokey Kulübü'nün 1998'de 1 milyon 400 bin dolara satın aldığı Distant Relative'i atlarıyla çiftleştirmek isteyen 18 kişi sırada bekliyor. Diğer aygırımız Shining Steel ise 1997 yılında 5 milyon 250 bin Fransız Frangı'na satın alındı. Onun çiftleşme fiyatı da 750 milyon lira. Shining Steel için de şu ana kadar 16 başvuru yapıldı. İlgi çok olursa en kısa zamanda çiftleşme istasyonundaki aygır sayısını artıracağız" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır