kapat

18.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kuzey Irak da cepleniyor
Artık Kuzey Irak Kürtleri de cepten "Alo" diyecek. Yeni kurulan sistemle bölgedeki Kürtler bütün dünyayla iletişim kurabilecek. Sistemi kuracak bir firma bulunduğu anda telefonlar bu yaz devreye girecek.

Açıklama Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'nden geldi. KDP İletişim ve Ulaştırma Bakanı Hamid Akrawi Avrupa'da ve Amerika'da kullanılan GSM sistemini Kürdistan'a da getirmenin Bakanlıkları'nın ilk amacı olduğunu söyledi. Bakan Kuzey Irak'ta Kürtlerin bundan sonraki hedefinin İnternet ağı kurmak olduğunu söyledi.

Bölgede tüm Avrupa'daki gibi GSM sistemi kullanılacak. Bu nedenle bir dizi şirketle ihale için temasa geçildiği ve alınan tekliflere göre ihalenin önümüzdeki günlerde kime verileceğinin belirleneceği söylendi. Bu arada telefon sisteminin işletilmesinin KDP ile ihaleyi kazanan şirket tarafından yürütüleceği belirtildi. Yetkililer ilk cep telefon sisteminin Dohuk, Erbil, Soran, Zaho ve Agra gibi yerleşim birimlerinde hayata geçirileceğini daha sonra sistemin tüm bölgeye yayılacağını bildirdi.

FBIS nedir?
Foreign Broadcasting Information Sevice (FBIS), özellikle Amerikan Dışişleri Bakanlığı, CIA, Savunma Bakanlığı gibi kurumlara istihbarat sağlıyor. Dünyanın dört bir köşesindeki yayınları dinleyerek, İngilizce'ye çeviren FBIS, bunları daha sonra metin haline dönüştürür. Dinlenen birçok belge gizli kalır.

Savaş SÜZAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır