kapat

05.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
S u p e r o n l i n e
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AIDS'li Aneke uçağa alınmadı
Lufthansa Havayolları, AIDS'li olduğu gerekçesiyle sınırdışı edilen Nijeryalı futbolcu Aneke'yi uçağına almayı reddetti

Yabancılar Şube Müdürlüğü'nden dün sabah saatlerinde çıkarılan Aneke Okwudili, Lufthansa Şirketi'nin Frankfurt aktarmalı Nijerya uçağına bindirilip sınırdışı edilecekti. Ancak, daha önceden bilet alınmış olmasına rağmen şirket yetkilileri, Almanya'daki genel merkezleriyle görüştü ve bu görüşme üzerine Okwudili'yi uçağa alamayacaklarını bildirdi.

"HABER VERİLMELİYDİ"
Lufthansa Havayolları Şirketi yetkilileri, "Yolcunun HIV virüsü taşıdığı bize önceden bildirilmeliydi. Böyle ölümcül hastalığı olan bir yolcuyu uçağımıza almaya mecbur değiliz" diye konuştu.

Nijeryalı futbolcu Aneke Okwudili, tekrar Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne getirildi. Yetkililer, bir aksilik çıkmazsa Aneke'nin Hollanda Havayolları ile Nijerya'ya gönderileceğini kaydetti.

Öte yandan Hollanda da Aneke'den sağlık raporu istedi. Bunun üzerine AIDS'li futbolcu Amerikan Hastanesi'ne götürülerek muayene edildi. Aneke. hiç parası olmadığını söyleyerek 30 milyon liralık muayene ücretini ödemedi.

TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ
Nijerya'dan İstanbulspor'a transfer edilen, ancak yapılan testler sonucu AIDS'li olduğu anlaşılan futbolcu Aneke, sınırdışı edilmemek için otelinden ayrılıp izini kaybettirmeye çalışmıştı.

Daha önce de aynı gerekçeyle KKTC'den sınırdışı edilen futbolcu, kendisini cep telefonundan arayıp, "Hastaneden arıyoruz. Bir testin eksik. Yarın gel yapalım. Doktor da seni bir kez daha muayene edecek" diyen polislerin tuzağına düşünce yakalanmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır