kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Milyarlık tavuğun şüpheli ölümü
İngiltere'de 1 milyon Sterlin'e (910 milyar lira) sigortalı olan Violet adlı tavuğu kimin öldürdüğü konuşuluyor. Essex kentinde yaşayan Ron ve Paula Flight çiftinin Violet adlı Rhode Island Kırmızısı cinsi tavuğu, bir trafik kazasından sonra sigortalanmıştı. Ancak Flight çiftinin bahçesinde Violet'in kemikleri bulundu. Bu ölüm üzerine sigorta şirketi soruşturma açtı.

Fransız eski bakana ELF soruşturması
Fransız petrol şirketi Elf skandalına adı karışan eski maliye bakanlarından Dominique Strauss Khan hakkında resmi soruşturma açıldı. Soruşturmanın, Khan'ın sekreteri Evelyne Duval'in Elf'te çalışmadığı halde 1993'te 30 bin dolar (16 milyar 350 milyon) almasıyla bağlantılı olduğu açıklandı. Khan'ın öğrenci sağlığı fonuna ayrılan bütçeden zimmetine geçirdiği iddia edilen para, 1994-97 yılları arasında da EDF ve Cogema şirketlerinin kendisine yaptığı ödemeler ve Tayvan'a silah satan bir Fransız şirketinden alınan komisyon hakkında da soruşturma yürütülüyor.

Çeçen komutan: Rusya'yı bombalarız
Rus özel televizyon kanalı NTV'nin haberine göre, Çeçenler'in İslamcı komutanı Ürdün asıllı Hattab, Rusya'yı saldırıyla tehdit etti. Hattab, "Ruslar mücahitlerin sadece Çeçenistan'da olmadığını bilsin. Rusya'daki herhangi bir kenti işgal edip almaya hazırlar. Rusların temizlediklerini söyledikleri bazı kentleri ele geçirme projemiz vardı ve bunu tamamladık" dedi. Çeçenistan'ın başkenti Grozni'nin güneyinde dün sabah şiddetli çatışmalar meydana geldiği bildirildi. Şiddetli kar yağışı nedeniyle Grozni'ye yönelik hava saldırılarının yoğunluğunu kaybettiği, ancak Rus topçularının kuşattıkları başkenti bombalamaya devam ettiği belirtildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır