kapat

28.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ender Kitapçı'nın Yunan bankası jesti
Ender Çikolata'nın sahibi Ender Kitapçı, Türkiye'de şube açmak isteyen Yunan Ulusal Bankası için iki katlı ofisini vermeye hazır olduğunu açıkladı

Sabah Gazetesi'nin 24 Ocak Pazartesi günkü "İstanbul'a İlk Yunan Bankası" başlıklı haberi Ender Kitapçı Çikolata Gıda Sanayii'nın sahibi Ender Kitapçı'yı çok heyecanlandırdı ve sevindirdi. Atılan dostluk tohumları ilk meyvelerini vermeye başlamıştı ve Yunan ETHNİKİ (Ulusal) Bankası İstanbul'da şube açacaktı. Bu karar bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Theodoros Karacas tarafından açıklandı ve bankanın açılmasıyla Türkiye'de yatırım yapcak Yunan işadamları teşvik edilecekti.

Ender Kitapçı hemen gazetemize faks çekti. Kitapçı, Eminönü'ndeki Ender İş Merkezi'nde 2 katlı ve toplam 800 metrekare olan ofisini bila ücret bu bankaya kiraya vermek istiyordu.

Faksından sonra görüştüğümüz Ender Kitapçı bu jestinin altında yatan sebepleri ise şöyle anlattı:

"Ailem ve ben çikolata işini Rumlar'dan öğrendik. Rahmetli babam Hamdi Kitapçı, Rum asıllı Dodori Değirmencioğlu ile Elit Çikolata'yı kurmuştu. İlk çikolata fabrikamız Tahtakale'de idi. Yanımızda 250 Rum çalışırdı. Benim en iyi arkadaşlarım da hep Rumlar olmuştur. Saint Benoit'da okurken bir aile gibiydik. Bay Dodori evine ne alırsa, bize de alırdı. Hatta hiç unutmam biz Konya'da yaşarken evimize buzdolabı ve yemek odası takımı gönderdi. 1940'lı yıllarda yemek odası takımı çok lükstü. Hatırlarım ne çok sevinmiştik."

Rumlarla ortak çocukluk ve gençlik anılarının güzelliğini anlata anlata bitiremeyen Ender Kitapçı, atılan her dostluk adımında çok sevindiğini ve buna katkıda bulunmak için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söylüyor ve "Yeter ki Yunan Ulusal Bankası yetkilileri ofisi beğensinler. 1 yıl hiç kira almam" diyor.

Eminönü Ender İş Merkezi'ndeki 2 katlı ofis Yunanlı kiracısını bekliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır