kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Etiler Huzurevi Müdürü, ne yaptın öyle...

Etiler'in göbeğinde Emekli Sandığı'nın yaptığı bir huzurevi var. İçinde 60 ile 90 yaş arasında bir hayli emeklimiz yaşıyor. Huzurevinin gayesi adından da belli olduğu gibi, orada kalanların huzur içinde yaşamalarıdır. Ama her nedense buranın müdürü, iki bloktan oluşan binanın yangın çıkış merdivenlerinin bitimini demir kapılar ile kapadı ve üstlerine kocaman birer kilit vurdu. Neymiş efendim, hırsız girmesin diye önlem alıyormuş...

Bu aklı evvel müdür bunları yapmasını biliyor ama Allah korusun bir yangın vukuunda orada yaşayan yüzlerce emeklinin nereden kaçabileceğini hiç düşündü mü?... Onun için şimdi ben huzurevinin müdürüne soruyorum; "Bu yangın merdivenlerini niçin kapattın?... Diyormuşsun ki, tehlike anında kapıları nöbetçi memur açar, anahtar onda... Hiç akıl etmiyor musun ki, yangın sırasında herkes başının çaresine bakmak için kendini sokağa atmaya çalışır. İnsan o sırada anahtar mı düşünür?... Bak kardeşim, burada 203 yaşlı insan yaşıyor. Bunların yaşam sorumluluğu senin üzerinde, senin bunun bilincinde olman lazım. Huzurevinin yapılışında yangına karşı alınmış olan tedbiri her an kullanmaya hazır bulundurman gerekirken, orayı nasıl kapatırsın?... Hemen aldığın o kararı değiştir ve bir daha böyle yanlışlıklar yapma..."

SİT alanları kaldırılıyor mu?...
Doğrusu şu yurt dışında çalışan vatandaşlara hayranım. İki senede bir, üç senede bir ülkelerine izinli olarak geldiklerinde zamanlarını boş geçirmiyorlar. Tatildeyiz diye yan gelip, yatmıyorlar.

Bakın Avusturya'dan gelip, Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde tatilini geçiren gurbetçi Osman Eryılmaz neler diyor; "Ahmet bey, izinli olarak geldiğim Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde denize sadece 50 metre mesafedeki sit alanında bir sürü yeni inşaat yapıldığını gördüm. Ne oldu yahu!... Bu sit alanları kaldırıldı mı ki, isteyen istediği yerde inşaat yapabiliyor?... Aldım kalemi elime, Turizm Bakanlığı'na ve Anıtlar Yüksek Kurulu'na bu durumu yazdım. Ama kimsenin umursadığı yok... Ancak size güveniyorum."

Osman Eryılmaz, bana hiç güvenme, çünkü ben bu konulara devamlı değiniyorum ama beni de takan yok... Ne diyelim, Allahından bulsunlar...

Anadolu Üniversitesi'nden açıklama var...
Hakkari'deki Açıköğretim bürolarının olmaması yüzünden üniversiteye giremeyenlerin şikayetlerini yazmış ve bir çare bulunmasını istemiştim. Eksik olmasın Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Engin Ataç konuyla ilgilenip, bana da bilgi verdi. Verdiği bilgiye göre, "Hakkari'de AÖF bürosu açılması için gerekli hazırlıklar tamamlanmış, bu konuda Hakkari Valiliği ile temasa geçilmiş ve mekan tahsisi ile eleman desteği sağlanmış. Bu hazırlıklar sonunda 1999-2000 yılı için burada sınavlar da dahil olmak üzere tüm öğrenci hizmetleri verilmeye başlanacak." Sayın Rektöre teşekkür ediyorum.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır