kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Papandreu Ankara'da
YUNANİSTAN Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Evangelos Averof'un 38 yıl önceki ziyaretinden sonra Türkiye'ye resmi bir ziyaret maksadıyla gelen ilk Yunan Dışişleri Bakanı oldu.

Ankara'ya 68'i basın mensubu olmak üzere 95 kişilik bir heyetle gelen Papandreu'yu taşıyan uçak dün saat 17.30'da kar yağışı altında Esenboğa Havaalanı'na indi. Konuk Bakan'ı havaalanında Dışişleri Bakanı İsmail Cem karşıladı. Cem ziyaretin çok uzun bir aradan sonra gerçekleşmesi nedeniyle tarihi bir önemi olduğunu ancak bir sonraki toplantı için bu kadar uzun ara vermeyeceklerini söyledi. Cem, Şubat'ta Atina'yı ziyaret edeceğini belirtti.

Papandreu ise, güzel karşılamaya teşekkür ederek Türkiye'de olmaktan büyük onur duyduklarını söyledi. İki ülke arasında son zamanlarda oluşan iyimserliğin sağlam bir temele oturması için dikkatli hareket ettiklerini belirten konuk Bakan, bir samimiyet belirtisi olarak Dışişleri Bakanı Cem'e ilk adıyla hitap etti. Cem'le dün akşam 2 saat süren bir görüşme yapan Papandreu'nun resmi programı bugün başlayacak.

Mahmut BULUT- Bülent UZUN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır