kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çetin ikna oldu: MHP'nin başarısı
MHP lideri, liderler zirvesinden sonra parti binasını terk eden Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'i ikna etti

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Apo ile ilgili karara tepki gösteren MHP'nin Teşkilattan Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'i ikna etti. "Partinin ikinci adamı" olarak bilinen Çetin ilk kez sessizliğini bozdu ve "MHP hükümetin idam konusunda bağlayıcı karar almasını sağladı" diyerek Bahçeli'nin tavrını savundu.

Bahçeli, liderler zirvesinden terör örgütünün başı Abdullah Öcalan hakkındaki idam dosyasının Başbakanlık'ta bekletilmesi kararının çıkması üzerine parti binasını terk eden Çetin'le 45 dakika baş başa görüştü. Bahçeli, Çetin'e kararın gerekçelerini ayrıntılarıyla anlatarak ikna olmasını sağladı. Karardan önce dosyanın mutlaka Meclis'e gitmesinin ateşli savunucusu olan Çetin, günlerdir devam eden sessizliğini bozarak ilk kez konuştu.

Çetin, SABAH'a yaptığı değerlendirmede şöyle dedi: "Zirveden MHP yüzde 70 başarılı çıktı. MHP, hükümetin idam konusunda bağlayıcı karar almasını sağladı. Kararda MHP mührü var. Dosya en fazla 1.5 yıl bekledikten sonra meclise gelecek ve idam oylanacak. Tepki gibi görünen tavır ve davranışlar olayın şokuyla ortaya çıkmıştır. Ülkücü taban tahrik ve provokasyonlara gelmez."

93 GÜN YERİNE 1.5 YIL
İsimli ve imzalı tepki mektup ve fakslarına tek tek yanıt verildiğini kaydeden Çetin, şöyle konuştu: "Koalisyonu oluşturan DSP ve ANAP bekletilmeden yana tavır koydu. MHP ise başlangıçta beklemeden Meclis'e gitmesini istedi. Zirvede DSP ve ANAP, dosyanın Meclis'e gitmesini ve idamın infazı yönünde bağlayıcı söz verdiler. Zirvede görüşünü kabul ettiren ülkücü irade olmuştur. MHP yüzde 70 oranında görüşünü kabul ettirerek başarılı olmuştur. Süreç beklemeden tamamlansaydı, 93 günlük süre sonunda infaz gerçekleştirilecekti. Şimdi süre hukukçuların deyişiyle 1 ile 1.5 yıla çıkmış oldu."

ANAYASA'NIN 14. MADDESİ
Öcalan'ın bir simge olduğunu kaydeden Çetin, önümüzdeki günlerde "bireysel özgürlük" ve "sivil toplum örgütlerine demokratik hak" adı altında bazı dayatmaların Türkiye gündemine getirilebileceğini dikkat çekti. Çetin, PKK'nın siyasi bir sürece girip girmediği konusunda ise, "Siyasi sürece getirmek istiyorlar, ancak Anayasamız ve hukuk çizgimiz çerçevesinde buna izin vermek mümkün değildir. Anayasamızın 14'üncü maddesi de bunu güvence altına almıştır. Belirli bir sınıfa ve zümreye dayalı siyaset Türkiye'de yapılamaz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır