kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Operasyon derinleşiyor
Hizbullah operasyonunda gözaltındakilerin sayısı 9'a çıktı. Bilgisayar disketleri çözülüyor

İSTANBUL polisinin düzenlediği Hizbullah operasyonunun ardından çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Operasyonda yakalanan Marmara-Ege sorumlusu Edip Gümüş, Askeri Kanat Sorumlusu Cemal Tutar'ın ardından, Bağcılar'da Akdeniz sorumlusu Mehmet Emin Ekinci, kaçırılan işadamı Mehmet Kanlıbıçak'ın Güneydoğu'dan gelen Mehmet ve Sami isimli iki akrabası ve Gaziantep'te yakalanarak İstanbul'a getirilen örgütün tetikçisi Murat Kurt ile birlikte 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ekiplerinin, kayıp işadamlarının bulunması için sürdürdüğü 20 günlük çalışma, Hizbullah'ın Türkiye'deki faili meçhul cinayetlerin aydınlanmasını sağladı. Tamamen üst düzey Hizbullahçılar'ın kullandığı ve bilgisayar kayıtlarının tutulduğu Beykoz'daki evde, sağ yakalanan Edip Gümüş ile Cemal Tutar'ın sorguları devam ediyor.

Mehmet Emin Ekinci'nin ifadesinde, örgütün öldürdüğü ve aralarında kayıp 7 işadamının da olduğu 10 kişinin cesetleri, Üsküdar'da bir evin bahçesinde bulundu. Polis, ceset sayısının 13 olduğunu ve aramaların sürdüğünü belirtirken, Hüseyin Velioğlu'nun ölü ele geçirildiği evde aramalar yapıyor.

800 VİDEO KASETİ
Örgütün merkezi olan Kavacık'taki evde ele geçirilen, 800 video ile 200 ses kasetinin çözümüne başlandı. Kurulan özel bir ekiple incelenen ses ve görüntü kasetleri, Hizbullah'ın öldürdüğü kişilerin, militanlar tarafından alınan ifadelerini içeriyor. Yetkililer, kasetlerin çözümünün 2 ayda tamamlanabileceğini belirttiler. Kasetler çözülünce Hizbullah'ın bugüne kadar faili meçhul kalmış cinayetleri aydınlanabilecek.

Ekinci'nin sorgusunda, Konca Kuriş'in kaçırılması ve öldürülmesi talimatını verdiği öğrenildi. Polis, Kuriş'in Mersin dışına kaçırıldığı ve muhtemelen Batman, Diyarbakır veya Konya'da öldürülerek gömüldüğü ihtimali üzerinde duruyor. Hizbullah tarafından kaçırıldıktan sonra, kendisinden hiçbir haber alınamayan Kuriş'in, iki yakını da dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek bilgi aldılar. Kuriş'in, Mustafa isimli militana, Ekinci'nin verdiği talimatla teslim edilip, öldürtüldüğü kaydedildi.

PİŞMAN OLDULAR
20 gündür İstanbul'da oldukları belirlenen Hüseyin Velioğlu, Edip Gümüş ve Cemal Tutal, örgütün büyük şehirlerde faaliyetlere geçmesinin planlarını yapıyorlardı. Bu aşamada İstanbul'da 10 kişiyi kaçırarak öldüren ve gömen Hizbullahçılar, bunun bedelini ağır ödediler. Faaliyet planları yapan Velioğlu ölü ele geçirilirken, Edip Gümüş, Cemal Tutar ve Mehmet Emin Ekinci'nin, "İran'da eğitim gördük. Hiç maddi sıkıntıya düşmedik. Para ve silah yardımı alıyorduk. En büyük hatayı İstanbul'a gelmekle yaptık. Kalabalık bir şehir olduğu için daha kolay gizleneceğimizi sandık" dedikleri öğrenildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır