kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşadamlarına gelen esrarengiz telefon
Hizbullah'ın kaçırdığı işadamlarından 4'ü esrarengiz bir telefonla çağrıldıktan sonra ortadan kayboldu

***

Kayıp işadamlarının 3'ü ise işyerlerine gelen örgüt mensupları tarafından alınarak bilinmeyen bir yere götürüldü

TERÖR örgütü Hizbullah mensuplarınca sorgulandıktan sonra işkenceyle öldürülen ve önceki gece Üsküdar'daki bir gecekonduda cesetleri bulunan 10 kişi olduğundan şüphelenilen işadamlarından 4'ünün, esrarengiz bir telefonla bulundukları yerlerden ayrıldıkları anlaşıldı. Mazlum-Der'in kayıtlarında, 10'u Kasım ve Aralık 1999 olmak üzere, toplam 11 kişi esrarengiz bir şekilde kaybolmuş olarak görülüyor. Kayıtlarda, kayıp kişilerin isimleri, hangi tarihlerde kayboldukları ve nasıl ortadan yok oldukları şöyle anlatılıyor:

TELEFONLA ÇAĞRILDILAR
* 4 Mart 1999: İş için İstanbul'a gelen İbrahim Sarıaltın, arkadaşına telefonla 'Ben seni 1 saat sonra ararım' dedikten sonra kendisinden haber alınamadı.

* 6 Kasım 1999: Arkadaşı olduğu iddia edilen biriyle işyerinden ambulansla çıkan Ahmet Atçı o tarihten beri kayıp.

*17 Kasım 1999: Evinden işyerine giden Şuayip Yetiş, evraklarını aldıktan sonra çıktı. O günden beri ortada yok.

* Aynı gün: Mesai bitiminde işyerinden çıkan Ömer Çınar'dan da, bir daha haber alınamadı.

*29 Kasım 1999: Şafak Otomotiv'in sahiplerinden Cihangir Gaffari Negiş, telefonla alacağını almak için bir adrese çağırıldı. Oradan ayrıldıktan sonra ortadan kaybolan Negiş, bir gün sonra telefonla ortağını aradı. Negiş'i, bu görüşmeden sonra gören olmadı.

*29 Kasım 1999: Şafak Otomotiv'in sahiplerinden İsmail Aksoy da, alacağını almak için telefonla bir adrese çağırıldı. Aksoy'dan o günden sonra bir daha haber alınamadı.

* 30 Kasım 1999: Şafak Otomotiv'in sahiplerinden Ramazan Yaşar, bir borçla ilgili telefon üzerine işyerinden ayrıldı. Yaşar, o günden beri kayıp.

*28 Aralık 1999: Bir büfede çalışan Mecit Bakaç, işyerinden bir arkadaşıyla birlikte ayrıldıktan sonra kayboldu.

*29 Aralık 1999: Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım ile vakıf üyesi Mehmet Kanlıbıçak, evlerinden 40 yaşlarında 2 kişi tarafından alındı. Yıldırım ve Kanlıbıçak o günden beri kayıp.

* 29 Aralık 1999: Vakıf üyelerinden M. Şehit Avcı da, telefonla aranarak bir yere çağırıldı. Avcı da, vakıf üyesi diğer arkadaşları gibi ortalıktan kayboldu. Mazlum-Der'in kayıtlarında olmamasına rağmen, emniyet kayıtlarında, Şafak Otomotiv'in sahiplerinden Mehmet Salih Dündar'ın da 27 Aralık'ta esrarengiz bir şekilde ortalıktan kaybolduğu görülüyor.

Kayıp kardeşini dişinden tanıdı
HİZBULLAH'IN işkence ile öldürdüğü ve Üsküdar'da bir gecekonduya gömdüğü kişilerin cesetlerinden otopsileri tamamlananlar, teşhis için yakınlarına gösteriliyor. Kayıp Mehmet Salih Dündar'ın ağabeyi Ziver Dündar, morg çıkışında, kardeşini dişlerindeki kaplamadan tanıdığını ifade ederek, "Yüzde 90 o..." dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır