kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sümbül'ün öldürüldüğü kesinleşti
Nesim Malki suikastının tetikçisi olarak bilinen Mehmet Sümbül'ün de ölüm kasetleri bulundu

1997'den bu yana kayıp olan Mehmet Sümbül'ün de terör örgütü Hizbullah tarafından öldürüldüğü belirlendi. Üsküdar Kavacık'taki evde ele geçirilen belgeler arasında Sümbül'ün ehliyetinin olması, örgütün Sümbül'ü de öldürdüğü sonucunu ortaya çıkardı. İstanbul'dan Hizbullah militanlarınca kaçırılan Mehmet Sümbül'ün cesedinin ise Bursa'da veya Batman'da gömüldüğü ihtimalleri bulunuyor.

Öte yandan, emniyetten alınan bilgilere göre, Kasımpaşa'da bulunan bir Hizbullah militanı, Mehmet Sümbül'ü görerek örgütün üst düzey yetkililerine haber verdi. Bunun üzerine de örgüt sorumluları Sümbül'ü kaçırma kararı alarak, İstanbul'da bulunan militanlara Sümbül'ü kaçırma talimatı verdi.

ÇEK-YATIN İÇİNE KOYDULAR
Militanlar, Mehmet Sümbül'ü, iğne yapıp uyuttuktan sonra çek-yat koltuk içine koydular ve İstanbul'un Anadolu Yakası'nda, doğudan gelen Hizbullahçı bir gruba teslim edildiler.

Ele geçirilen video kasetlerinden birinin de Mehmet Sümbül'ün öldürülmesi olayı ile ilgili olduğu anlaşıldı. Evde bulunan örgütün sorumluları, operasyon sırasında belgeleri imha etmeye çalıştıkları ancak tamamında başarılı olamadıkları belirtildi.

Ele geçirilen kasetlerden birinde, Mehmet Sümbül'ün sorgulandıktan sonra elleri ve ayakları bağlanarak telle boğulmuş halde, halı üzerine yatırılmış görüntüleri bulundu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır